Detta läste ni mest 2021

Ett händelserikt år är snart till ända. Vi ser framemot stundande högtider och ett spännande 2022. Men först tänkte vi ta en titt i backspegeln. Nedan är topp 10 mest lästa blogginlägg från det gångna året. Vilket var ditt favoritinlägg?

  1. Varför serieentreprenören Mattias Tyrberg köpte meme.com för $ 1 250 000

Under året har flera attraktiva domännamn bytt ägare. En av årets största domänaffärer sett till prislappen är meme.com, där vi på Dotkeeper agerade som köparens ombud. I denna tänkvärda intervju ges inblick i hur Mattias resonerar kring köpet.

 

  1. SPF-records med för många DNS-uppslag?

En frekvent fråga vår support får, handlar om för ”långa” SPF-records. Problemet är att DNS-posten innehåller för många DNS-uppslag, det vill säga mer än maxantalet 10. I detta blogginlägg presenteras två tänkbara lösningar.

 

  1. Framtiden för e-post?

Under året har det hänt mycket inom e-post och varumärkessäkerhet! Bland annat har BIMI och VMC lanserats för epostklienter såsom Gmail. Många fördelar har presenterats, bland annat förbättrat resultat och engagemang på massmailutskick, samt ökad e-postsäkerhet. Läs mer om framtiden för epost och den spännande förändringen här!

 

  1. Hur är det med blockchain domäner?

Är framtidens domännamn baserade på blockchain..?

 

  1. 5 vanliga domänfällor

I våras hade Dotkeeper ett samarbete med Breakit, där bland annat denna artikel togs fram. Fylld med smarta tips om vanliga domänfällor som kan ställa till med stora problem för dagens företag – och framför allt hur ni ska undvika dem.

 

  1. Dags att skala upp? Glöm inte att skaffa domänkoll först!

Riskera inte att bli av med en del av varumärkessatsningen! I denna artikel ger vi konkreta tips till tillväxtföretag som vill skala upp och ta tillvara på de möjligheter som skapas av god domänkoll.

 

  1. Är domänen du vill ha upptagen?

Känner ni igen er i att domännamnet ni vill ha redan är registrerat av någon annan?

Det betyder inte att det är kört! På andrahandsmarknaden för domännamn köps och säljs domännamn dagligen. Här är tips till dig som går i köptankar och vill öka dina chanser att göra en bra och säker domänaffär.

 

  1. Cybersquatting – ett verkligt hot mot dagens varumärken

Enligt uppgifter är varumärkesintrång via domännamn ett vanligare problem än exempelvis intrång via sociala medier eller marknadsplatser. Hur skyddar du ditt företag från att drabbas? Läs mer här!

 

  1. 3 kända missade domänförnyelser

Listan du INTE vill hamna på…

 

  1. SEO och domäner – några takeaways från webinaret

Under våren höll Dotkeeper ett mycket uppskattat webinar tillsammans med söksmotorspecialisten Pineberry på temat: SEO och domäner. Två områden som har flera gemensamma nämnare: val av domännamn, samt hur hantering av domännamn spelar roll för vilken placering en hemsida får hos sökmotorer. I detta blogginlägg sammanfattas några viktiga take-aways från webinaret.

 

Hoppas att du som läser får en härlig jul- och nyårsledighet. Vi ser fram emot att mötas igen under 2022, och att se vad det nya året för med sig för spännande nyheter!