• Meny
  • Välj språk

Om oss

Ledande domänbyrå som är del av internationella IP-konsultfirman AWA Group

Erfarna domänexperter med stort kundhjärta

Dotkeeper brinner för att skydda och stärka dina varumärken digitalt och juridiskt. Vår vision är att vara den mest värdeskapande partnern inom digitala tillgångar, oavsett om du representerar en välkänd global koncern eller en spännande startup. Vi har nära relationer och strategiska samarbeten med kunder över hela världen. Vi är dedikerade och proaktiva specialister – domänexperter med stort kundhjärta som skyddar och tryggar något av det viktigaste ditt företag har.

Om Dotkeeper

Dotkeeper grundades 2013 i Malmö med idén om att erbjuda mer kundinriktade och strategiska domännamnstjänster. Idag verkar vi globalt med lokala kontor i Malmö (HQ), Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. 

Vår vision är att vara den mest värdeskapande partnern inom digitala tillgångar för företag och organisationer. Bland våra kunder finns såväl välkända varumärken och globala koncerner som spännande startups – verksamheter som värdesätter sin digitala närvaro. 

Vi förvaltar och utvecklar den digitala närvaron genom kunskap, teknik och säkerhet, alltid med hög servicegrad och kunden i fokus. Vi bryr oss om våra kunder och vi vet att det märks. Dotkeepers konsulter är några av Sveriges mest anlitade domänexperter och flera har varit aktiva i branschen sedan början av 2000-talet. 

Sedan 2018 är vi en del av AWA Group, en ledande aktör inom immateriella tillgångar med närvaro i Europa och Asien. 2019 och 2020 utsågs vi till Gasellföretag av Dagens Industri.

Tillsammans hjälper vi dig att ta ett strategiskt och juridiskt helhetsgrepp om ditt varumärke online.

Våra värderingar

Dotkeepers tre kärnvärden genomsyrar allt vi gör:

Omtanke – Omtanke om varandra, våra kunder, våra partners och vår omvärld.

Stolthet – Stolthet över vårt arbete, våra kunder, och vad vi skapar och åstadkommer tillsammans varje dag.

Kaizen – Kaizen är japanska och betyder ständig utveckling. Vi på Dotkeeper bär en ständig strävan framåt mot förbättring.

Historien om Dotkeeper

Konservburken hann med 48 år på marknaden innan en vänlig själ uppfann konservöppnaren. I nästan 50 år fann vi oss alltså. Hammare och mejsel fick duga.

Historien är fylld av liknande exempel. De lär oss att människan är en seg varelse som kan stå ut med rätt knöliga situationer. Och att ting som vi tar för givna nu, inte alltid varit det.

Kanske borde vi inte prata om konservburkar. Vi jobbar ju med domännamnshantering. Men den där enkla omtänksamma lösningen på ett omständligt problem är som poesi, tycker vi. Och inte så olik de allra finaste aspekterna av nätet.

Förlagan till vårt internet kom på 60-talet. Men betänk att det dröjde till 1983 innan några kluriga personer utvecklade domännamnssystemet – DNS. Så gemene man kunde hamna på rätt ställe genom att skriva in en webbadress eller e-postadress.

Det är inte som konservburkens 48-åriga väntan på en öppning, men närapå.

Idag är domännamnen avgörande för vår digitala identitet – inte sällan liktydig med ett företags varumärke. Och på så vis en ovärderlig immateriell entitet i cyberrymden.

Men mycket i vår bransch är lite knöligt. Idag råder ofta en situation där kunderna vill mer än vad många leverantörer kan erbjuda. En tillvaro där de opersonliga skyll-dig-själv-lösningarna tycks bli fler, i takt med att branschens komplexitet ökar.

När det borde vara tvärtom: Mer schysst service med bra villkor och transparens.

Dessutom kan vi som leverantörer inte låtsas som om vi finns till för vår egen skull. Vi drivs av att se våra kunder växa, utvecklas och leva upp till sin potential. För det är dom, inte vi, som utvecklar marknaden, kommer på nya lösningar på gamla problem. Vare sig det är konservburkar med ”dra-upp-lock” eller fiffiga appar. Vår uppgift är att vara katalysator i den processen.

Det är därför vi är ett team av passionerade och proaktiva domännamnsstrateger som nyttjar vår expertis, i allt från sökoptimering till webbanalys, för att skräddarsy de allra, allra bästa domännamnstjänsterna någonsin.

Eller som våra kunder upprepar gång och på gång:
”Ni bryr er verkligen på riktigt.”

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal