”Ni bryr er verkligen på riktigt.”

Konservburken hann med 48 år på marknaden innan en vänlig själ uppfann konservöppnaren. I nästan 50 år fann vi oss alltså. Hammare och mejsel fick duga.

Historien är fylld av liknande exempel. De lär oss att människan är en seg varelse som kan stå ut med rätt knöliga situationer. Och att ting som vi tar för givna nu, inte alltid varit det.

Kanske borde vi inte prata om konservburkar. Vi jobbar ju med domännamnshantering. Men den där enkla omtänksamma lösningen på ett omständligt problem är som poesi, tycker vi. Och inte så olik de allra finaste aspekterna av nätet.

Förlagan till vårt internet kom på 60-talet. Men betänk att det dröjde till 1983 innan några kluriga personer utvecklade domännamnssystemet – DNS. Så gemene man kunde hamna på rätt ställe genom att skriva in en webbadress eller e-postadress.

Det är inte som konservburkens 48-åriga väntan på en öppning, men närapå.

Idag är domännamnen avgörande för vår digitala identitet – inte sällan liktydig med ett företags varumärke. Och på så vis en ovärderlig immateriell entitet i cyberrymden.

Men mycket i vår bransch är lite knöligt. Idag råder ofta en situation där kunderna vill mer än vad många leverantörer kan erbjuda. En tillvaro där de opersonliga skyll-dig-själv-lösningarna tycks bli fler, i takt med att branschens komplexitet ökar.

När det borde vara tvärtom: Mer schysst service med bra villkor och transparens.

Dessutom kan vi som leverantörer inte låtsas som om vi finns till för vår egen skull. Vi drivs av att se våra kunder växa, utvecklas och leva upp till sin potential. För det är dom, inte vi, som utvecklar marknaden, kommer på nya lösningar på gamla problem. Vare sig det är konservburkar med ”dra-upp-lock” eller fiffiga appar. Vår uppgift är att vara katalysator i den processen.

Det är därför vi är ett team av passionerade och proaktiva domännamnsstrateger som nyttjar vår expertis, i allt från sökoptimering till webbanalys, för att skräddarsy de allra, allra bästa domännamnstjänsterna någonsin.

Eller som våra kunder upprepar gång och på gång:
”Ni bryr er verkligen på riktigt.”