Svenska English Dansk
  • Meny
  • Välj språk

Domännamn

Domännamn är affärskritiska tillgångar som utgör navet i den digitala närvaron. De är viktiga för tillgänglighet online och de ligger till grund för infrastrukturen på internet med email- och webbadresser. Domännamn utgör ert digitala varumärke och är en oerhört viktig del i att skydda ert företag mot digitala hot, vilka idag blir allt vanligare.

Vilka domännamn ert företag behöver ha beror bland annat på era varumärken och vilka geografiska marknader ni verkar på. Ert domännamnsinnehav ska skydda era intressen mot exempelvis intrång, samtidigt som det ska stötta tillgänglighet och tillväxt – exempelvis genom målgruppsanpassning och trafik från sökmotorerna.

Vad är ett domännamn?

Ett domännamn (dotkeeper.com) består av ett ord eller en ordföljd (dotkeeper), som följs av en toppdomän (.com). För att kunna registrera ett domännamn behöver regler för respektive toppdomän följas. Varje toppdomän har idag sina egna regler för vad som gäller för att man skall kunna registrera hos dem. Ett exempel är att vissa landsdomäner kräver lokal närvaro (det vill säga ett lokalt bolag) eller varumärkesbevis, för att kunna registrera domännamn under ändelsen.

För dig som önskar säkra hanteringen av er domänportfölj, passar vår behovsanpassade domänförvaltning perfekt. Se mer på Domain Management.

Intresserad och vill veta mer? Välkommen att kontakta oss!

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal