• Meny
  • Välj språk

Domännamn

Domännamn är affärskritiska tillgångar som utgör navet i företags och organisationers digitala närvaro. De är avgörande för tillgängligheten online och ligger till grund för den digitala infrastrukturen med email- och webbadresser. Genom att välja rätt domännamn kan du stärka ditt varumärke online – och minska risken att ditt företag utsätts för digitala bedrägerier, hot och intrång.

Vilka domännamn behöver ditt företag? Det beror bland annat på hur dina varumärken ser ut och vilka geografiska marknader ni verkar på. Ditt domännamnsinnehav ska skydda dina intressen mot intrång och hot, samtidigt som det ska stötta tillgänglighet och tillväxt – exempelvis genom att anpassas efter din målgrupp och generera trafik från sökmotorerna.

Vad är ett domännamn?

Ett domännamn (dotkeeper.com) består av ett ord eller en ordföljd (dotkeeper) som i sin tur följs av en toppdomän (.com). För att kunna registrera ett domännamn behöver du följa regler för respektive toppdomän. Varje toppdomän har egna regler för vad som gäller för att du ska kunna registrera ett domännamn hos dem. Vissa landsdomäner kräver till exempel lokal närvaro (det vill säga ett lokalt bolag) eller varumärkesbevis för att du ska kunna registrera domännamn under ändelsen.

Vill du säkra hanteringen av dina domännamn? Då passar vår behovsanpassade domänförvaltning perfekt – läs mer under Domain Management.

Intresserad och vill veta mer? Välkommen att kontakta oss!

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal