Visa er logga i kunders inkorg – öka engagemang, leveransbarhet och säkerhet Vill ni öka epostsäkerheten på ett synligt sätt för era kunder? Vill ni förbättra engagemang och leveransbarhet för era epostutskick? Låt oss introducera BIMI (Brand Indicators for Message Identification) och VMC – framtiden för epost!

Marknadsförare och företag runt om i världen har ivrigt väntat på att BIMI-standarden ska gå från pilottester hos Gmail till att bli allmänt tillgänglig, och i juli 2021 hände det. Detta öppnar upp för stora möjligheter för varumärkesägare att stärka sitt namn ytterligare och nå mer utväxling av sin epostmarknadsföring.

Med hjälp av BIMI kan er logga visas i mottagarens inbox. I mobila enheter behöver mottagaren inte ens öppna mailet för att se er logga!

BIMI omfattar för närvarande epostklienterna Gmail, Yahoo och Fast mail, för att nämna några. Microsoft tillämpar inte BIMI i nuläget.

För att kunna nyttja BIMI-standarden till fullo behöver ni ett VMC (Verified Mark Certificate). VMC validerar att en organisation har rätt att använda varumärket och domänen. Detta bekräftar för mottagaren att hen kan vara trygg i att e-posten är legitim. Kriterierna för att få använda VMC är att ni som företag har implementerat säkerhetsstandarden DMARC, samt innehar registrerat figurvarumärke.

Vi på Dotkeeper erbjuder VMC via vår samarbetspartner DigiCert, och kan hjälpa er med implementation, inköp och administration. Vi erbjuder även tjänster för DMARC och varumärkesregistrering, vilket innebär att vi kan hjälpa er vidare med det som behövs för att börja dra nytta av BIMI.

Vill du veta mer? Här kan du läsa mer om BIMI-standarden, VMC och DMARC.

Vi svarar gärna på frågor, ring eller maila så hjälper vi dig vidare!

  • Leveransbarhet & engagemang

    Ni ökar er leveransbarhet (dvs antalet mail som faktiskt når fram ökar). Pilotstudier har visat ökat engagemang (open rate) med +10% på mailutskick.

  • Synlig säkerhet

    Ni ökar tryggheten för era kunder genom att göra det tydligt att ni är rätt avsändare av era mail. Därmed blir det svårare för epostbedragare att skada er

  • Ökad varumärkesexponering

    Ni utmärker er i kundernas inkorg och ökar exponeringen av ert varumärke. Det hjälper till att bygga varumärkeskännedom