Säkra er affär digitalt för framtiden Alla bolag har någon gång varit i uppstartsfasen där det är viktigt att komma igång, lansera sin produkt eller tjänst för att sedan nå ut till kunder på den marknaden man verkar på. Men ni kommer också till en fas där det är viktigt att tänka på längre sikt och planera för expansion och hur ni ska skala upp. Vi hjälper er att få en överblick och i förebyggande syfte säkra er affär för framtiden.

Det finns många viktiga delar att ta hänsyn till när man bygger bolag, idéer som ska verkställas, expansion som ska genomföras och ny personal som ska anställas. I all utveckling är något som kan falla mellan stolarna, varumärkesskydd digitalt. Vi hjälper er att äga er del av internet genom smart domänhantering och rätt innehav. Med en tydlig strategi över innehav och kompletterande tjänster inom brand security är ni väl rustade för de vanligaste digitala hoten.

Vanliga utmaningar för Scale ups är bristande hantering av domännamn, Cyber/typosquatting, bristande hantering av certifikat och upptagna domännamn.

Scale-ups som vi säkrar för framtiden

”Med Dotkeeper har vi nu en partner som har koll på vad vi gör och vad vi har för behov och som väldigt proaktivt hjälper oss att ta nästa steg i alla våra digitala processer”

– Nordic Nest

 • Vad är viktigt att tänka på när vi ska expandera?

  När ni planerar att expandera gäller det att vara proaktiv. Det är viktigt att registrera domäner på marknader som du har planer att verka på i framtiden. Att kontrollera landsdomäner för marknader man har försäljning eller planerar att ha försäljning på, skyddar också mot diverse digitala intrång.

  Att ha domänkoll innebär att man skapar rätt förutsättningar för tillväxt samtidigt som man skyddar sitt varumärke, undviker onödiga kostnader och administrativ belastning

  Ni kan spara mycket huvudvärk och pengar genom att ha ett proaktivt förhållningssätt och bra processer gällande domännamnen. En uppmaning är därför att inkludera domännamnen i samma diskussioner och forum som ni diskuterar marknadsstrategi, patent och varumärken.

  Se också till att registrera lediga domäner som ni behöver framöver, på en gång. I många fall väljer man att avvakta med registreringar och får sedan i stället köpa domännamnet betydligt dyrare på andrahandsmarknaden.

 • Varför räcker det inte med en .com-domän?

  Domäner registreras oftast först-till-kvarn och i fel händer kan skadan ske snabbt. Domäner är därför också viktiga för att skydda sitt företag mot olika typer av varumärkesintrång eller bedrägerier. Att äga regionala domäner för aktuella och kommande marknader är därför snarare en hygienfråga idag. Dels då det skapar en positiv användarupplevelse (på vissa marknader ”krävs” en lokal toppdomän för att skapa förtroende), men också då det hjälper oss att se till att våra kunder har en säker interaktion med oss och att vi gör vad vi kan för att undvika att bli utsatta för exempelvis försäljning av piratkopior, e-postbedrägerier och phishing.

  Domäner är enkla och oftast billiga att registrera och därmed ”lätta byten” om de finns lediga medan bolaget expanderar.

 • Domännamnet vi vill ha är upptaget, vad gör vi?

  Att ha rätt domännamn kan vara avgörande för att nå ut och lyckas med sin satsning. Domäner är nästan alltid registrerade enligt den kända först-till-kvarn-principen. Är domännamnet du vill ha redan är upptaget? Då finns det oftast två vägar att gå. Den Juridiska vägen eller genom att köpa upp en redan registrerad domän.

  På Dotkeeper hjälper till med den typen av affärer flera gånger i veckan. Vi tillhandahåller en säker process där både köpare och säljare kan vara trygga. Vi har byggt upp ett starkt nätverk och har ett bra track record. En etablerad mäklare har större chans att lyckas än om man försöker göra det själv.

  Vi kan också hjälpa till att ta tillbaka domännamnet den juridiska vägen, genom AWA. Kontakta oss så berättar vi mer.

 • Vad är skillnaden på ”do-it-yourself” och en partner?

  Det finns olika typer av leverantörer inom domännamnsvärlden. Det kan vara allt ifrån Do-it-yourself-leverantörer, där du själv har ansvaret för att det administrativa och det strategiska arbetet sköts korrekt, samt att du undviker alla fallgropar på egen hand. Eller det kan vara en outsource-leverantör, där du outscourcar allt det administrativa, tekniska och strategiska arbetet kring dina domäner.

  Vi på dotkeeper är en outsource-leverantör och en domännamnspartner, vilket innebär att vi jobbar väldigt nära våra kunder för att se till att vi möter deras behov och att de är skyddade och tillgängliga digitalt. Vi sköter allt det administrativa, tekniska och strategiska arbetet med specialistkunskap för att de ska kunna fokusera på annat.

  Det finns ett ganska naturligt skede i ett företags resa där det kan vara relevant att se över sin domännamnsleverantör och välja ett outsourcat alternativ. Känner du att du behöver vägledning och vill undvika de vanligaste fallgroparna och minimera risker. Då är ni väldigt välkomna att höra av er till Dotkeeper.

Relaterade blogginlägg för din bransch

Tjänster som får dig som Scale-up att blomstra

Våra tjänster

Vi erbjuder skräddarsydda anpassningar för din verksamhet

Domännamn
Domain management

Letar du efter ett tryggt och smart sätt att hantera era domännamn? En digital närvaro som är i linje med varumärkesstrategi, affärsmål och andra behov är en grundpelare för att vara framgångsrik idag. Samtidigt är en säker hantering av era domäner centralt för att kunna undvika administrativ belastning, risk och motverka intrång.Genom att förvalta dina domäner med en säker och proaktiv partner skyddar du ditt varumärkes förtroende, rykte och värde.Våra marknadsledande domänexperter hjälper dig att förvalta och växa er digitala närvaro. Det sparar tid och kostnader – och ökar bolagsvärdet. Garantera förnyelser och skapa en portfölj som tillför värde genom smart domänhantering Med Domain Management hanterar vi värdefulla domännamnsportföljer på ett smart sätt – säkert, strategiskt samt med tillgång till proaktiv rådgivning och vår uppskattade support. Tjänsten passar dig som vill säkra ditt företag från fallgroparna med domänhantering och samtidigt skapa en portfölj som genererar värde och reflekterar era affärsmål. Våra erfarna domänexperter tar ett strategiskt helhetsgrepp om ditt domäninnehav och säkrar dina domännamn som får ett effektivt skyddsnät. Det eliminerar risker kopplat till exempelvis förnyelser och hantering och ger dig tid att fokusera på utvecklingen av er verksamhet. Dotkeeper hanterar alla världens öppna toppdomäner. Vi skyddar dina varumärken och viktiga domännamn på ett sätt som stödjer dina affärsplaner framåt. Vi lär känna din organisation och etablerar en strategi för att säkerställa att ni har rätt namnskydd digitalt. Resultatet är säker domänhantering som sparar tid och kostnader – samt hjälper dig att skydda och växa ditt varumärke online. Ge ditt varumärke de bästa förutsättningarna för framtiden! Kontakta oss, så hjälper vi dig ta ett helhetsgrepp om dina domännamn. Detta får du som domänkund:

Domännamn
Domänförvärv

Det är många kritiska moment som ska klaffa när en domän byter ägare. När du vill köpa ett upptaget domännamn hjälper våra erfarna domänexperter dig så att alla steg i processen går rätt till – och leder till en lyckad affär för dig. Vi bistår bland annat med taktik, marknadsanalys, värdering, säker hantering av betalningen, den tekniska flytten av domännamnet samt själva bytet av juridisk ägare. Du får hjälp hela vägen, från identifiering av nuvarande innehavare till teknisk överföring av domännamnet.  Dotkeepers domänkonsulter är bland de mest anlitade i Sverige. Vi hanterar dagligen köp av domännamn på andrahandsmarknaden världen över och kan hjälpa dig tackla de vanligaste fallgroparna. Våra nöjda kunder uppskattar inte minst den personliga vägledningen och servicen som gör att affären alltid sker tryggt och säkert. Läs mer om andrahandsmarknaden och värderingen vid domänförvärv. Ska vi hjälpa dig att förvärva din viktiga domän? Kontakta oss idag!

Säkerhet
Certificate Management

Numera är SSL/TLS-certifikat ett “must have” för alla seriösa webbplatser. Det förhindrar att någon kapar information och ser till att din webbplats HTTPs-status klassar den som säker när den indexeras av sökmotorer. Dotkeepers tjänst Certificate Management ser till att din webbplats SSL/TLS-certifikat alltid hålls uppdaterat och ger dina besökare en säkrare upplevelse av ditt varumärke. Med fel eller icke-förnyat SSL/TLS-certifikat varnas nämligen dina besökare i flera webbläsare för att din webbplats inte är säker. I samband med att du förnyar dina certifikat rekommenderar vi att också förnya din Private Key. Detta bör i dagsläget göras minst en gång om året. Vad är SSL/TLS–Certifikat och hur fungerar det? Ett SSL/TLS-certifikat kan jämföras med en digital legitimation som intygar att domänen faktiskt tillhör ditt företag. SSL/TLS-certifikatet säkrar anslutningen mellan din webbplats och dina besökare genom att anslutningen får en unik nyckel som krypterar och skyddar din trafik. Uppgifter som dina besökare lämnar på din sajt kan därmed inte avlyssnas eller manipuleras av tredje part.SSL/TLS-certifikat markerar din webbplats som säker, vilket ökar dess trovärdighet och gör att dina besökare kan känna sig trygga. Säkerhetssigillet ser olika ut beroende på vilken typ av certifikat som används, men för alla certifikat gäller att anslutningen går från http till https.Sökmotorer ger rankingsfördelar till sajter med SSL/TLS-certifikat, vilket gör att din webbplats kan synas bättre vid sökningar. Redan 2014 gick Google officiellt ut med information om att de skulle börja ge webbplatser med https en “rankningsboost”. Vad innebär tjänsten Certificate Management? Dotkeepers experter identifierar vilka befintliga SSL/TLS-certifikat som är kopplade till dina webbplatser och hjälper dig välja rätt utifrån dina webbsidors funktioner. Vi samarbetar med seriösa certifikatutgivare, säkrar alla förnyelser och förenklar administrationen för dig. Vi finns också tillgängliga för dig med teknisk support.

Tjänster
Brand Monitoring

Varför bevakning? Domännamn används ofta som verktyg vid digitala bedrägerier och intrång. Det kan drabba bolag i alla storlekar och branscher och förorsaka stor ekonomisk skada. Nästan alla webbplatser med hög eller medelhög trafik är i riskzonen. Syftet är oftast finansiellt – att tjäna pengar genom annonser, försäljning av konkurrerande varor/piratkopior eller genom att locka med tjänster som gambling/casino, billiga banklån eller pornografi. Det kan också vara ideologiskt eller känslostyrt, där syftet är att misskreditera eller förklara missnöje över ett företag eller en produkt. Även företag som inte är direkt kopplade till högtrafikerade webbplatser utsätts för intrång. Det kan vara regelrätta bedrägerier (som e-post-bedrägeri), försäljning av piratkopior eller renommé-kapning, där starka varumärken utnyttjas i icke godkända syften. Det kan också röra sig om återförsäljare på andra geografiska marknader som skapat godtycklig marknadsföring som inte överensstämmer med ditt företags marknadsstrategier.Med dagens cirka 1600 olika toppdomäner är det sällan ekonomiskt försvarbart att registrera varje tänkbar variant av ett domännamn. Det blir helt enkelt för många registreringar med alla möjliga ändelser och felstavningar. Därför är domänbevakning ett bra komplement till smart portföljhantering.

Säkerhet
BIMI & VMC

Marknadsförare och företag runt om i världen har ivrigt väntat på att BIMI-standarden ska gå från pilottester hos Gmail till att bli allmänt tillgänglig, och i juli 2021 hände det. Detta öppnar upp för stora möjligheter för varumärkesägare att stärka sitt namn ytterligare och nå mer utväxling av sin epostmarknadsföring.Med hjälp av BIMI kan er logga visas i mottagarens inbox. I mobila enheter behöver mottagaren inte ens öppna mailet för att se er logga! BIMI omfattar för närvarande epostklienterna Gmail, Yahoo och Fast mail, för att nämna några. Microsoft tillämpar inte BIMI i nuläget.För att kunna nyttja BIMI-standarden till fullo behöver ni ett VMC (Verified Mark Certificate). VMC validerar att en organisation har rätt att använda varumärket och domänen. Detta bekräftar för mottagaren att hen kan vara trygg i att e-posten är legitim. Kriterierna för att få använda VMC är att ni som företag har implementerat säkerhetsstandarden DMARC, samt innehar registrerat figurvarumärke.Vi på Dotkeeper erbjuder VMC via vår samarbetspartner DigiCert, och kan hjälpa er med implementation, inköp och administration. Vi erbjuder även tjänster för DMARC och varumärkesregistrering, vilket innebär att vi kan hjälpa er vidare med det som behövs för att börja dra nytta av BIMI. Vill du veta mer? Här kan du läsa mer om BIMI-standarden, VMC och DMARC. Vi svarar gärna på frågor, ring eller maila så hjälper vi dig vidare!

Säkerhet
DMARC

Låt oss presentera DMARC – ett sätt att skydda ert företag mot förfalskad och potentiellt skadlig epost. Rapporter visar att spoofing, dvs att mailavsändare förfalskas, eller användning av cyber- eller typo-squattade domäner, är ett allmänt utbrett tillvägagångssätt. Utöver att etablera (och efterleva) en domänstrategi och kontinuerligt bevaka hur ens varumärke används bland annat i domänregistreringar, finns det möjlighet att implementera DMARC. DMARC, eller Domain-Based Message Authentication Reporting and Conformance, är en e-postautentiseringspolicy och rapporteringsprotokoll. DMARC försvarar mot obehörig användning av domäner genom att förhindra direkt imitation av domänen i e-post. Det skyddar varumärken genom att säkerställa att mottagande brevlådor endast får e-post som faktiskt skickas av eller på uppdrag av en domän. Detta sker genom att använda SPF- och DKIM-poster. Vi på Dotkeeper erbjuder tjänster och lösningar för att hjälpa våra kunder att implementera DMARC och på så sätt öka sin epostsäkerhet. Att etablera DMARC kräver tid, dataunderlag och kontinuerlig anpassning (oftast under en period) för att bli korrekt. Vi är med er hela vägen, från start till mål. Processen är uppdelad i tre faser. Arbetet inleds med en förstudie av ert e-postflöde för att kunna ta fram en anpassad handlingsplan utefter era behov. Därefter sker implementeringen gradvis. Slutligen sker löpande rapportering enligt avtalad frekvens. Resultatet blir ökad säkerhet för ert företag, samtidigt som DMARC också rapporterats förbättra leveransbarheten för er skickade epost. Spännande nyheter för alla marknadsavdelningar, med andra ord. Tillsammans med vår domänbevakningstjänst och smart domänhantering, skapar korrekt implementerad DMARC ett gott skydd mot att ert företag ska utsättas för epostbedrägerier. Fördelar med DMARC:

Säkerhet
Premium DNS

Affärskritiska dommännamn med hög trafikvolym, som domännamn till huvudsajter och betalsajter, får inte riskera att gå ner på grund av problem med en eller flera servrar. Det kan räcka att en webbplats ligger nere en kort stund för att orsaka betydande ekonomiska och säkerhetsmässiga skador. Om din DNS-tjänst inte fungerar, spelar ingenting annat i din IT-infrastruktur någon större roll. Med Dotkeepers tjänst Premium DNS placeras dina domännamn på en DNS-tjänst med extra hög säkerhet och garantier om 100% upptid. Du slipper oroa dig för DNS-problem eller driftstopp – tjänsten kommer alltid att hitta namnet/IP-adressen.Dotkeeper använder IP Anycast, ett nätverk av namnservrar spridda över hela världen som sänder samtidigt från en och samma IP-adress. För att tjänsten ska påverkas krävs det att alla servrar i hela världen slås ut på en gång. Det kan jämföras med Unicast DNS, där det räcker att endast en server går ner för att börja ge negativa effekter. Intresserad och vill veta mer? Kontakta oss idag! Detta ingår i vår Premium DNS-tjänst: