Dotkeepers mest lästa blogginlägg första halvåret 2020

Ett halvår har passerat och det har blivit dags för sommar och semester. Kan du likt oss inte låta bli att tänka på domäner under semestern, finns här en samling av våra mest lästa blogginlägg som du kan läsa ifrån solstolen!

Topp 5 

  1. Till alla registrerade domännamn finns det en ägare, detta kan vara en person eller ett företag. För att inte förlora sina domännamn är det viktigt att ha korrekta och uppdaterade ägaruppgifter. Något som vi går in på djupare i ”Vem står som ägare på din domän?”

 

  1. Ett utav Dotkeepers genom tiderna mest lästa blogginlägg är ”Hjälp! Någon har registrerat min domän!”. Du har kanske hört om företag som betalt stora summor pengar för att köpa ”tillbaka” ett domännamn som de blivit av med? I detta inlägg ger vi er tips på vad ni bör tänka på och vilka actions ni bör ta ifall någon hr registrerat ett namn ni vill ha.

 

  1. I takt med att internetanvändningen ökar, ökar också risken för att råka ut för digitala bedrägerier. Vi har samlat tre händelser från vekligheten (”Digitala bedrägerier – Exempel från verkligheten”) där vi presenterar tre olika typer av digitala bedrägerier och actions du kan ta om du blir utsatt för något av fallen.

 

  1. Sedan Dotkeepers start har vi många gånger diskuterat ämnet Domänförvärv, något vi är experter på. Ni undrar säkert vad det är som gör att domännamn kan betinga så stora värden för företag? Och vad det är som sätter priset för ett redan registrerat domännamn? I ”Varför domännamn säljs för miljontals kronor?” listar vi fem anledningar till varför ett domännamn kan vara värt stora summor pengar för vissa företag!

 

  1. Funderar ni på att starta upp ett nytt företag till hösten eller varför inte byta varumärkesnamn eller webbsida? Då har vi den perfekta guiden som hjälper er att göra just detta utan att tappa trafik via Google. I vår ”Guide: Tänk på SEO när ni väljer domän” berättar Linus Larsson på Web Guide Partner vad du bör ha i åtanke kring SEO när du väljer ett nytt domännamn.

 

 Vill du ha mer tips under sommaren? Besök vår kunskapsbank för mer intressant läsning.

 

Vilket var ditt favoritinlägg under 2020 så här långt? Och vad vill du att vi skriver mer om?

Maila gärna dina synpunkter och önskemål till hej@dotkeeper.com.