Få information om det sker domänregistreringar som innehåller dina bevakade namn eller ord – och hjälp att agera snabbt för att undvika skada.

Med Domain Watch informeras du så fort någon inkräktar på dina intressen 

Dotkeepers tjänst Domain Watch söker regelbundet efter dina lydelser (företagsnamn, produktnamn eller varumärken) bland drygt 1600 domännamnsändelser (främst toppdomäner så som .se, .nu och .com) samt över 330 miljoner registrerade domännamn. Bevakningen håller hög kvalitet och har mycket god träffsäkerhet.

Dotkeepers Domain Watch kan omfatta:

 • Identiska namn
 • Felstavningar och fonetiska varianter
 • Bevakning av dina egna varumärken
 • Konkurrensbevakning
 • Information om var och när dina bevakade registreras som domännamn
 • Information om någon utomstående registrerar ett domännamn som står i konflikt med dina rättigheter

Så fungerar Domain Watch

Vi väljer att bevaka namnet Dotkeeper. En tredje part väljer under året att registrera de tre domännamnen ”dotkeeper.cn”(Kina), dotkeeperr.se och ”ilovedotkeeper.com”. Samtliga registreringar kommer domännamnsbevakningen att upptäcka och informera om direkt. 

Våra experter analyserar sökresultaten tillsammans med eventuell kompletterande data från fler källor. Resultatet, samt våra rekommendationer för hur du bör agera, skickas till dig i en mailrapport. På så vis blir det enkelt för dig att snabbt ta ställning till vad du behöver göra.


Vad händer vid identifierade intrång?

I samband med upptäckten av ett varumärkesintrång intrång hjälper vi dig agera. Vi analyserar situationen och ger dig en rekommendation om lämpligt nästa steg. Det kan vara varningsbrev, övervakning av inkräktande domännamn (för att se förändring av hotbild), utvärdering av juridisk situation, tvistlösning, nedstängning av webbplatser eller övertagande av domännamn.


Domain Watch som passar din affär

Domain Watch är vår mest populära bevakningstjänst. När du köper Domain Watch kommer vi gemensamt fram till det upplägg som matchar dina behov bäst. Vi kan till exempel komplettera med bevakningar inom flera områden, som användning av logotyp/bilder och användning av varumärke i sociala medier, på auktionssidor eller i texter på webbplatser.

Intresserad av domänbevakning? Kontakta oss för mer information!

Detta ingår i vår domänbevakningtjänst:

 • Bevakning

  Bevakning av ett eller flera önskade ord, termer och namn.

 • Rapportering

  Löpande rapportering, t.ex. månadsvis, där vi gallrat resultatet åt dig.

 • Rekommendation

  Vid träffar får du expertbedömning om lämplig åtgärd.