Varför behöver du en domänstrategi?

Är din domänportfölj optimerad för att öka värdet på ditt bolag och skydda ditt varumärke online?
En domänstrategi är viktig för att säkerställa att varje domän i er portfölj tillför något värde, antingen genom att den driver trafik eller uppfyller era affärskritiska behov. Låt inte någon annan registrera ert namn före er!

I den här videon förklarar Clara varför ni behöver en domänstrategi.

En domänstrategi behövs för att optimera din domänportfölj. Varje domän i din portfölj ska tillföra ett värde på ett eller annat sätt, antingen genom att driva trafik eller för att skydda ditt varumärke online. För att undvika domäner som inte tillför något värde till din portfölj bör du kartlägga ditt innehav med utgångspunkt i din nuvarande situation och var du vill vara i framtiden.

Vilka affärskritiska namn är viktiga för din verksamhet, vilka kan du säga upp och vilka domännamn kan du förvärva, som idag ägs av någon annan?

Viktigt att komma ihåg är att domäner registreras via en först till kvarn princip, vilket innebär att vem som helst kan registrera ett domännamn när som helst.

Planera du på att expandera eller lansera en ny produkt eller tjänst inom en snar framtid, är det väldigt viktigt att ha en strategi för vilka namn du behöver idag och i framtiden för att ingen annan ska hinna registrera ditt namn innan dig.

Ett bra och kostnadseffektivt komplement till dina domänregistreringar är att bevaka hur ditt varumärkesnamn används online. Detta gör att du kan agera direkt vid digitala intrång och motverka digital brottslighet. Domänbevakning är en väldigt viktig del av din domänstrategi

En välplanerad domänstrategi är viktig för att den ökar ditt bolagsvärde och skyddar ditt varumärke online. Men det är väldigt viktigt att komma ihåg att synka din domänstrategi med affärsplan, marknadsplan och företagsstrategi. Detta för att spegla den resa som ni gör.

På Dotkeeper hjälper vi gärna till att se över er domänstrategi. Kontakta oss idag.