5 viktiga faktorer för att optimera din e-handels digitala närvaro och skydda varumärket

Som e-handlare är det viktigt att optimera sin digitala närvaro för att öka försäljningen och stärka varumärket. Genom att ta hänsyn till några viktiga faktorer kan ni skapa en trygg och säker miljö för era kunder och samtidigt öka synligheten i sökmotorer.

1. DMARC och VMC

Om er e-handel använder sig mycket av e-postmarknadsföring, bör ni överväga att skydda ert varumärke genom att använda DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) och VMC (Verified Mark Certificate). Genom att implementera DMARC kan ni sätta upp en policy för hur e-postmeddelanden från er domän ska hanteras av mottagarnas e-postleverantörer. Detta hjälper till att minska risken för att era e-postmeddelanden hamnar i spamfiltret eller skickas vidare till mottagarens skräppostmapp.

VMC fungerar som en digital signatur för ert varumärke och verifierar att det verkligen är ni som skickar e-postmeddelandet. Genom att visa er logotyp i e-postmeddelandet kan ni öka kundens förtroende för er e-postmarknadsföring och minska risken för bedrägeriförsök som utger sig för att vara från ert varumärke.

Genom att använda både DMARC och VMC kan ni säkerställa att era e-postmeddelanden når mottagarens inkorg och inte hamnar i spamfiltret eller skräpposten. Detta hjälper till att öka öppnings- och klickfrekvenserna på era e-postmeddelanden och förbättra effektiviteten i er e-postmarknadsföring.

2. Certifikatshantering

Certifikatshantering är också en viktig del av att optimera er digitala närvaro. Ett SSL/TLS-certifikat skyddar er webbplats och kundinformation genom att kryptera kommunikationen mellan webbservern och webbläsaren. Det är viktigt att välja rätt certifikat och säkra förnyelserna av det, särskilt med tanke på den potentiella ändringen av livslängden på certifikat (90 dagar). En bra automatiserad hantering av detta kan hjälpa er att rankas högre i sökmotorer och skydda er webbplats från hot. Bristen på certifikat leder till varningsmeddelanden från de vanligaste webbläsarna, vilket kan skrämma bort besökare från webbplatsen och påverka dess trovärdighet och sökbarhet.

3. Domänhantering

Domänhantering är också avgörande för att optimera er digitala närvaro. Genom att ha en samlad hantering av era domäner kan ni spara tid och kostnader samtidigt som ni säkerställer att ni har korrekta ägaruppgifter och en strategi som gör att ni har en tydlighet i varför och vilka domännamn som får registreras, samt vilka som har behörighet att göra det inom bolaget. En dedikerad kundansvarig kan hjälpa er att ha en synkad rutt för varumärkes- och domänregistreringar.

4. Bevakning

Bevakning är också viktigt för att optimera er digitala närvaro. Genom att ha bevakning på olika nivåer baserat på era behov, såsom lydelser och felstavningar, kan ni förebygga intrång och skydda ert varumärke. Content monitoring är också viktigt för att identifiera potentiella intrång, såsom piratkopierade produkter som säljs på sidor likt eran. Ni bör ha en plan för vilka åtgärder som ska vidtas, såsom take down och C&D letters.

5. SEO

Slutligen är SEO (sökmotoroptimering) viktigt för att öka er synlighet i sökmotorer. Ni bör välja ett namn som är sökordsomptimerat och innehåller relevanta nyckelord för er verksamhet. En tydlig och relevant domän signalerar för användarna vad webbplatsen handlar om. Genom att skapa en bra webbplatsstruktur och ha relevant innehåll på er webbplats kan ni rankas högre i sökmotorer och locka fler kunder till er webbplats.

Sammanfattningsvis finns det flera viktiga aspekter att tänka på för e-handlare som vill optimera sin digitala närvaro, vilket är en viktig faktor för att öka försäljningen och skydda och bygga varumärket. Genom att implementera DMARC och VMC, säkerställa korrekt certifikat- och domänhantering och övervakning, kan du skapa en säker miljö för dina kunder och öka din synlighet i sökmotorer.

Läs mer om hur vi kan hjälpa företag inom e-handel här.