Svenska English Dansk
  • Meny
  • Välj språk

SSL Management

De senaste åren har SSL Certifikat kommit att bli ett ”must have” på alla seriösa webbplatser. Dels då det förhindrar att information kapas och hamnar i orätta händer, men också för att HTTPs-status också värderas av sökmotorer vid indexering av webbplatser. Vi på Dotkeeper kan hjälpa er att välja rätt SSL, liksom förenkla hanteringen och säkra er förnyelser.

Vår tjänst SSL Management passar dig som vill erbjuda dina besökare en säkrare upplevelse på internet. Dotkeepers experter hjälper dig att identifiera vilka SSL certifikat som är kopplade till era webbplatser. Vi hjälper dig också att välja rätt certifikat utifrån era behov och era siters funktioner. Tjänsten SSL Management säkrar er förnyelse och förenklar administrationen.

Vad är SSL Certifikat och hur fungerar det?

Ett SSL Certifikat kan jämföras med en digital legitimation, som intygar att domänen faktiskt tillhör ert företag. SSL Certifikatet säkrar anslutningen mellan er webbplats och era besökare, genom att anslutningen får en unik nyckel, vilket innebär att trafiken krypteras och skyddas.

Det var fram till något år sedan allra vanligast att SSL Certifikat användes i samband med betallösningar online, men numera är det en standard för de flesta företag. Utvecklingen har drivits framåt av att aktörer såsom exempelvis Google, de har meddelat att HTTPs är en rankingfaktor samt att i webbläsaren Chrome markeras siter utan SSL som osäkra.

 

Hur kan jag se att en webbplats har SSL Certifikat?

Du ser att en webbplats har SSL Certifikat genom att URLen är https istället för http, samt att URLen ofta föranleds med ett hänglås.

 

Olika typer av SSL Certifikat

Domänvaliderade (DV) SSL Certifikat

Certifikatutfärdaren bestyrker att den som ansöker har rättighet att använda en specifik domän. Företagsinformation visas inte på certifikatet.

Organisationsvaliderade (OV) certifikat

Certifikatutfärdaren genomför en kontroll av företaget och verifierar att den som ansöker har rättighet att använda en specifik domän. Företagsinformation visas på certifikatet.

Extended Validation (EV) certifikat

Certifikatutfärdaren genomför en grundlig utvärdering av organisationen som ansöker, inklusive verifiering av juridisk, fysisk och verksamhetsmässig existens av enheten, matchning av enheten med officiella dokument, bekräftelse på att den som ansöker har rättigheterna till domänen, samt verifiering av att den riktiga sökanden har godkänt utfärdandet av certifikatet. Detta Certifikat visar företagsnamnet i själva certifikatet.

 

 

Varför din webbplats behöver SSL

Säkerhet

SSL Certifikat skyddar kommunikationen mellan dina besökare och din webbplats, genom att kryptera information och göra den privat. Uppgifter dina besökare lämnar ifrån sig på din sajt kan därmed inte avlyssnas eller manipuleras av tredje part.

Kredibilitet

SSL ökar din webbplats kredibilitet och hjälper era besökare att få förtroende och känna sig trygga, genom att markera er domän som säker. Säkerhetssigillen ser ut på olika sätt beroende på vilken typ av certifikat som används, men, för alla certifikat gäller att anslutningen går från http till https.

Boost i sökmotorer

Sökmotorer ger rankingfördelar till sajter som har SSL Certifikat implementerat, vilket kan hjälpa er att synas bättre vid sökningar. Redan 2014 gick Google ut officiellt med information om att dem skulle starta att ge en mindre rankingboost till webbplatser med http

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal