"Vår kontaktperson har varit till väldigt stor hjälp och är en stor resurs för oss! Han jobbar proaktivt och ger oss alltid snabb återkoppling"

Säkerhet och strategi för affärskritiska domännamn.

Alla har vi med största sannolikhet någon gång fått en kreditupplysning från UC. Den stilrena loggan med de två bokstäverna fastnar på minnet oavsett om man mottagit den digitalt eller via post.

UC är Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Sedan starten 1977 erbjuder UC miljontals kunder beslutsunderlag av förädlad affärs- och kreditinformation via digitala och innovativa tjänster. UC samlar in och förädlar information så att den kan användas för att företag och privatpersoner ska kunna ta intelligenta beslut enkelt.

Samuel Tillenius jobbar som övergripande webbansvarig på UC, Part of Asiakastieto Group Plc, sedan 2,5 år tillbaka. Han är även produktägare för sajten UC.se. Både innan och under hans tid hos UC har det köpts in flera domäner utan struktur genom åren, dels via UC:s alla dotterbolag.

Idag sköter Dotkeeper UC’s domänhantering utifrån ett säkert och strategisk perspektiv. UC använder även tjänsten Corporate SSL Management som ser till att deras besökare får en säkrare upplevelse på deras hemsida.

Vad är det Dotkeeper hjälper er på UC med?

Det var ett stort jobb att städa upp domänportföljen, men tillsammans med Dotkeeper har vi fått ordning på alla våra domäner, inklusive våra dotterbolags. Nu har vi bättre översikt och vi ser lätt vilka domäner vi innehar och vem som står som ägare på respektive domän. Dotkeeper ser även till att vi inte missar förnyelser av viktiga domännamn.

Hur upplever du samarbetet med Dotkeeper?

Det fungerar mycket väl, tycker jag. Vår kontaktperson hos Dotkeeper har varit till väldigt stor hjälp och är en stor resurs för oss! Han jobbar proaktivt och ger oss alltid snabb återkoppling. Han kommer även med tips och informerar oss alltid om det är några nyheter i branschen som vi behöver känna till eller när nya toppdomäner släpps som kan vara till intresse. Ni har även hjälpt oss att köpa loss en domän vi behövde som redan var upptagen.

Vad är resultatet av vårt samarbete för er?

Vi har väldigt bra kontroll på våra domäner nu, mycket bättre än innan. När jag började här hade vi en Excel-fil där allt var samlat. Nu loggar vi bara in på portalen på er hemsida, så ser vi direkt i dashboarden vilka domäner som är aktiva osv. Det blir också ett enkelt sätt att svara på frågan när våra anställda undrar vilka domäner vi äger. Från mitt håll är portalen ett bra verktyg då den är tydlig och enkel.

Har du några tips till andra domänansvariga?

Se till att samla alla domäner hos en och samma leverantör. Det kan vara väldigt frustrerande när man har sina domäner utspridda och behöva leta på flera olika ställen. Att ha en och samma leverantör som har full kontroll och som ser till att man inte tappar några domäner samt att de bevakas är oerhört värdefullt.

Har du någon favoritdomän?

Vi har väldigt många domäner som är bra och UC.se är just en sådan. Det är inte det lättaste att få tag i en så kort domän i dagens digitala samhälle. Även vår stora sajt allabolag.se. Den är väldigt förklarande vad själva innehållet på sajten är och samtidigt även högt rankad SEO-mässigt.