"Dotkeeper har spetskompetens inom området och de är lättillgängliga precis när vi behöver dem"

Vad är din roll på företaget?

Jag är marknadskoordinator och tar hand om det mesta som rör marknad. När jag blev anställd var det för alla bolag men fokus det senaste året har blivit FANN VA-Teknik. Jag jobbar väldigt mycket hands-on med allt som rör marknad. Då jag har en bakgrund som grafisk formgivare tar jag själv hand om det mesta layoutarbetet från ax till limpa. Som teknikintresserad försöker jag hitta nya smartare lösningar och jag ser till att lära mig något nytt – i princip varje dag.

Hur ser framtiden ut för NEWS Group?

Framtiden ser ljus ut. Vem behöver inte ett fungerande avlopp? Vår strategi är att växa och det är det vi har som mål både lokalt i Sverige och i de andra länderna.

Utmaningar:

Vilka problem eller utmaningar stötte ni på som fick er att välja våra tjänster?

Valet föll på Dotkeeper strax innan jag blev anställd men jag var faktiskt i kontakt med NEWS Group under upphandlingsprocessen. Att vi letade efter en ny partner var att domäner tidigare hade köpts upp kors och tvärs. Det var svårt att få ett helhetsgrepp och det var ännu svårare att göra nödvändiga löpande domänjusteringar då de inte fanns samlade på ett ställe samt att kunskapen hos alla olika partners varierade.

Hur kom ni i kontakt med oss på Dotkeeper?

 Det var vår webbpartner som tipsade oss om Dotkeeper och fröet föll i god jord.

 

Lösningar:

 Kan du beskriva hur Dotkeeper har hjälpt till att lösa era utmaningar?

Från en decentraliserad hantering av domäner till en centraliserad har vi fått kontroll på vår domänportfölj, vilket gör det så mycket enklare om vi vill göra någon ändring. Att slippa leta och att bara behöva prata med en partner är värt mycket.

Vilken eller vilka tjänster har varit mest hjälpsamma under samarbetet hittills?

Mest hjälpsamma utan tvekan är supporten som mer eller mindre omedelbart agerar om vi har en fråga eller ett behov. De är väldigt kunniga inom området så det finns inget alls mer att önska. Helt perfekt, så en stor eloge till er! Vi köper inte längre så mycket domännamn då det enkelt uttryckt inte behövs för vår strategi för en digital närvaro, vilket gör att den typen av ärende är minimalt för vår del.

Resultatet:

 Hur har ni upplevt processen från början till idag?

Väldigt enkelt och smidigt då Dotkeeper tar ansvar för att lösa alla olösta puckar i samband med att de tar över. Givetvis ligger det i deras eget intresse för ju enklare vi får det, desto enklare får dem det.

Vilket värde ser ni i samarbetet med Dotkeeper?

 För oss är värdet av att ha Dotkeeper som partner att de är smidiga att samarbeta med, har spetskompetens inom området och att de är lättillgängliga precis när vi behöver dem.

 Slutligen, vad är resultatet av vårt samarbete för er?

Resultatet är att vi kan fokusera på saker som för oss framåt istället för administration och teknik som vi helt enkelt inte har tid att följa och inte heller har tillräckligt god kunskap om.