Google kommer markera alla sidor utan SSL som osäkra!

Google har under en längre tid försökt göra internet till en säkrare plattform för oss användare, och tar nu till ytterligare åtgärder.

Från och med juli 2018 börjar sökjätten markera alla http-webbplatser (dvs. webbplatser som saknar SSL Certifikat) som osäkra.

SSL-certifikat har under de senaste åren kommit att bli ett ”must-have” på alla seriösa webbsidor. SSL-certifikat på din webbplats förhindrar att information om dina webbplatsanvändare hamnar i orätta händer, genom kryptering.

SSL ökar också din hemsidas synlighet i sökmotorer, då https-status (som sajter med SSL har) värderas vid indexering av webbplatser. Utan ett certifikat kommer din hemsida rankas lägre på Google än likande sidor med SSL-certifikat. Med andra ord en hygienfaktor som skapar trovärdighet.

Det är därför nu hög tid att investera i SSL Certifikat för din webbplats om du ännu inte gjort det! Att din hemsida blir markerad som ”inte säker” kommer påverka dess trovärdighet, och även indexeringen i Googles sökresultat.

 

Vill du veta mer om SSL-certifikat och hur ska gå till väga för att införskaffa detta, kontakta oss på hej@dotkeeper.com