Företag beskriver fördelarna med att uppgradera sitt domännamn

En trend-spaning just nu, förutom att många domänköpare fortsatt ser värdet i att finnas på rätt namn på nätet, är att en del också väljer att dela med sig av hur det gått – efter uppgraderingen. I samtliga exempel som Dotkeeper tittat närmare på har köpare blivit glatt överraskade över hur snabbt uppgraderingen bidragit till förbättrade resultat.

Några exempel 2022:

RemoteOK.io -> RemoteOk.com ($102.000)

När jobbannons-tjänsten för distansarbetare, RemoteOk, valde att köpa motsvarande dotcom-address och byta från den .io-ändelse de använde, så stack resultat och siffror snabbt iväg i en uppåtgående kurva. Antalet besökare till deras webb tiofaldigades på kort tid efter domänbytet.

  • Jag tror att vi två månader senare kan konstatera att, ja, du borde köpa .com-domänen för ditt företag, konstaterar företagets grundare Pieter Levels, som delar med sig av statistiken på Twitter.

Calendso.com -> Cal.com

Kalenderverktyget Calendso tillkännagav i september 2021 att de uppgraderar sitt namn och domän till Cal.com. Bakgrunden var att de ville att namnet skulle motsvara nya satsningar och ambitioner. På Twitter konstaterar företagets medgrundare också han att uppgraderingen är en del av förklaringen till att företaget gått från några hundra användare till nu närmare 20.000 på sex månader.

  • Utvecklingen efter namnbytet ser likadan ut for oss som för RemoteOk, säger Peer Richelsen på Cal.com, och visar stolt sin statistik.

GravityForms.com -> Gravity.com

Gravity Forms som erbjuder formulär till WordPress gjorde en liknande resa. Till Domaininvesting.com säger företagets VD Carl Hancock att han aldrig trott att möjligheten att förvärva Gravity.com skulle uppstå, men att det var en ”no-brainer” sett till marknadsföring och branding. Han tillägger att om de inte tagit tillfället i akt så hade någon annan gjort det, och då hade möjligheten varit borta för alltid.  En fördel med att äga och kontrollera sitt namn är knutet till mail, anser han.

  • En sak jag lärt mig efter bara några dagar som ägare av Gravity.com är att om ditt företagsnamn innehåller ordet ”Gravity”, så antar folk att din mail är ”@gravity.com”. Effekten av att inneha ett sådant här namn är verklig, säger Carl Hancock på Twitter.

Förutom trenden att dela med sig av vilken effekt ett namnbyte kan ha, så fortsätter andrahandsmarknaden ligga på en solid nivå, både sett till total volym och toppnoteringar.

Handel med domännamn kan vara en oöverskådlig marknad, där affärer eller priser oftast aldrig blir publicerade. Men att döma av toppen av isberget, så är både efterfrågan och tillgång fortsatt stor. Kunder till Dotkeeper fortsätter också att anlita oss för såväl fler som mer kostsamma domännamnsförvärv på andrahandsmarknaden.

 

Litet urval av uppgraderingar 2022:

HealX.io -> HealX.com
Cohere.ai -> Cohere.com
MixLabRS.com ->MixLab.com
FacetWealth.com -> Facet.com
Monad.Security -> Monad.com
Mondoo.io -> Mondoo.com
GabbWireless.com – Gabb.com
WeFarm.co -> WeFarm.com
Carbyne911.com -> Carbyne.com
Phylum.io –> Phylum.com
MisoRobotics.com -> Miso.com
YourFuzzy.com -> Fuzzy.com
Kernel.co -> Kernel.com
Dune.xyz -> Dune.com
Skippet.io -> Skippet.com
DeepSource.io – DeepSource.com
GlasswallSolutions.com – Glasswall.com
Rondo.energy -> Rondo.com
VitalCareInc.com –> VitalCare.com
SeuratTech.com -> Seurat.com
OurKindra.com –> Kindra.com
Momos.io –> Momos.com
ControlRooms.at –> ControlRooms.com
CoreStack.io –> CoreStack.com
TryDatabook.com –> DataBook.com
Tonik.pl –> Tonik.com
PropellerConsulting.com –> Propeller.com
UtopiaMusic.com –> Utopia.com
SmartHop.co –> SmartHop.com
Casava.co –> Casava.com
GetDBT.com –> DBT.com
Pictory.ai –> Pictory.com
RootInsurance.com –> Root.com
LetsDeel.com –> Deel.com
DexcareHealth.com –> Dexcare.com
GlassboxDigital.com –> Glassbox.com
OnKureTherapeutics.com –> OnKure.com
Albo.mx –> Albo.com
ResolutionGames.com –> Resolution.com

Källa: https://twitter.com/DotWeekly