Vilken toppdomän är först att nå break-even?

I takt med att allt fler toppdomäner nu blir tillgängliga för allmän registrering börjar också siffrorna för antalet registreringar bli officiella.

Vi har ju tidigare varit inne på det faktum att vi inte tror att antalet registreringar är måttstocken på en framgångsrik toppdomän utan snarare det långsiktiga användandet och grossisternas sätt att driva dem utifrån sina angivna planer i ansökningarna. Dock är det såklart intressant att följa den initiala utvecklingen.

Till skillnad från tidigare år där lanseringarna av nya toppdomäner allt som oftast skett med allt rampljus på en enskild toppdomän får nu alltså Internets nya ändelser trängas ordentligt med varandra i sina lanseringsfaser – vilket rimligtvis borde ge effekten av mer restriktiva starter med färre registreringar och de första toppdomänerna ut har än så länge indikerat just detta.

  •  .Guru – ca 28’000 registreringar
  •  .Photography – ca 9’000 registreringar
  •  .Bike – ca 6’500 registreringar
  •  .Gallery – ca 2’900 registreringar
  •  .Estate – ca 2’500 registreringar

Ännu längre ned i ”resultatlistan” hittar vi .Camera som hittills attraherat ca 1’300 registreringar.
Förutom det faktum att .Camera alltså blir ordentligt omsprungen av den betydligt längre toppdomänen .Photography är det även noterbart att de större kameratillverkarna inte verkar ha tagit den till sig och valt att registrera sina namn.

Under .Guru kan vi också se flera svenska lydelser och ord, i betydligt större utsträckning än under någon av de andra nya toppdomänerna.

Vad vi mer kan konstatera? Att med 28’000 registreringar och en estimerat ca-pris från grossisten på $20 så har åtminstone ansökningsavgiften på $185’000 betalat sig.

Har ni fler frågor kring dom nya toppdomänerna, tillgänglighet, vilka som kommer, när de kommer? Kontakta oss så hjälper vi er!