.app – Vårens domänsuccé!

I veckan lanserade Google, via sitt bolag Charleston Road, toppdomänen .app – en efterlängtad TLD som tagit marknaden med storm. Enligt välrennomerade Domain Name Wire rapporteras .app nått över 100 000 registrerade domännamn under sin första ”öppna” dag.

Ordet app är en förkortning av applikationer, och det ökade användandet av appar har gjort att intresset för toppdomänen .app varit stort. Innan Google öppnat upp registreringen för allmänheten var redan tiotusentals domännamn för-registrerade, vilket ledde till en registrering av 30.000 domäner inom loppet av tre minuter!

Tre dagar efter det allmänna släppet, finns det 155 000 domännamn registrerade med ändelsen .app, helt fantastiska siffror om ni frågar oss. Detta gör .app till den 28:e mest registrerade av de hittills släppta nya toppdomänerna. På föregående plats, nummer 27, hittar vi .blog som just nu har ca 158 000 registrerade domännamn.

Den mest registrerade av nya toppdomäner är .top – som i skrivande stund har över 2,4 miljoner registreringar. En annan toppdomän vi på Dotkeeper märkt särskilt stort intresse kring är .shop – som just nu ligger på 8:e plats med drygt 556 000 registrerade domännamn.

Är du intresserad av topplistan finner du den här: ntldstats.com/tld.

Vill du registrera din .app-domän? Välkommen att kontakta oss på Dotkeeper så hjälper vi dig.