Spärrade domännamn släpps av .SE genom auktion i höst

Är du intresserad av en tvåbokstavsdomän under den svenska toppdomänen .se? Eller att lägga vantarna på ett riktigt SEO-vänligt domännamn för din reseblogg i form av ett landsnamn?

När .se-domänen 2003 blev möjlig att registrera för vem som helst upprättade .SE en lista med spärrade och reserverade domännamn.

Under de 11 år som gått har man succesivt tillåtit registreringar av dessa domännamn. Bland annat 2006 då helt numeriska domännamn tilläts, 2008 då man tillät geografiska ortsnamn att registreras och 2010 då hovets tidigare reserverade domännamn släpptes fria.

Nu är det dags att släppa reserverade landsnamn, ex. Usa.se & Thailand.se samt landskoder såsom nu.se, sy.se.

En komplett lista över spärrade domännamn under .SE hittar du här: www.iis.se/data/barred_domains_list.txt

Efter en remissrunda 2012 beslutade .SEs styrelse att de domännamn som nu skall släppas fria skall auktioneras ut och där överskottet skall gå till olika utvecklande projekt av internet i Sverige.

Ännu är det inte fastställt exakt datum eller auktionsförfarande men vet du redan med dig nu att det finns domännamn på listan som ni är intresserade av så kontakta oss så håller vi er uppdaterade om senaste nytt från .SE gällande auktionen.