Säg hej till Sten Lillieström, ny praktikant på Dotkeeper!

Den här veckan är vi glada att få presentera vårt senaste tillskott, Sten Lillieström, som till stor del kommer att fokusera på vår tjänst domänförvärv. Vi tog en videokaffe och bad Sten berätta lite mer om sig själv och vad han gjort tidigare.

Berätta lite kort om din utbildning som du läser idag och dina tidigare erfarenheter?

 Jag är tjänstledig från Sveriges Radio där jag arbetat i 15 år som journalist och reporter i olika delar av verksamheten, för att utbilda mig till IP-paralegal på en ettårig yrkeshögskola.  Bakgrunden till detta är att jag ville prova på något nytt.

 

Med den bakgrunden, hur hamnade du i domänbranschen?

 Språket tror jag. Domännamn är språk. Ett oerhört komprimerat språk. Och alla former av språk fascinerar mig. Det mest ovanliga med domännamnsspråket är att det bara kan finnas ett exemplar av varje ord. Jag började titta på orsakerna till varför ett domännamn är eftertraktat eller värdefullt och med en del förvärv och försäljningar så har hobbyintresset blivit mer affärsmässigt, även om samma fascination fortfarande finns kvar.

 

Varför väljer du att göra din praktik på just Dotkeeper?

Dotkeeper hanterar samma ämne, nämligen behovet av domännamn hos företag. Jag har en del erfarenhet av den sida av behovet som rör identitet, branding och att snabbt kunna hitta ett bra namn. Det finns också en annan sida, som är Dotkeepers paradgren, den som mer handlar om en praktisk hantering och överblick av innehavet och om så kallad ”brand protection”. Det ska bli jättekul att få en inblick i detta!

 

Vad kan du tillföra under dina veckor här?

Som journalist, som man nog aldrig slutar vara helt och hållet, så har jag hanterat många olika ämnen och situationer, och även så klart en mängd innehållsproduktion. Så jag har rutin på det. När det gäller domännamn har jag stor erfarenhet av den så kallade andrahandsmarknaden och kan navigera den.

 

Har du någon dold talang?

Det hoppas jag inte, vad ska jag ha den till i så fall?

 

Favoritdomän?

Den senaste sålda som både säljare och köpare är nöjda med!

 

Varmt välkommen till Dotkeeper Sten!