Snart kan ni registrera er .AU-domän!

I mars 2022 lanseras .au – ett måste för er som har, eller planerar, försäljning i Australien!

För första gången ges möjlighet att registrera domännamn direkt under den betrodda landsdomänen .au, vilket blir ett komplement till exempelvis .com.au, .net.au och org.au.

Fördelarna för dig som varumärkesägare med att registrera ditt namn under .au är:

Landsdomäner är viktiga av flera skäl. Dels för att det skapar lokal tillgänglighet och klarhet i den digitala närvaron för dina kunder, men också för att det skyddar ditt namn från att registreras i illvilligt syfte av annan part.

Om du redan innehar ett domännamn under com.au, org.au eller liknande, har du förtur att få registrera ditt namn under .au. Skulle flera innehavare ansöka om samma namn, sker prioritering enligt en ”Priority Allocation Process”. Kriterierna för att få registrera domännamn under .au är att du innehar verifierad australiensisk närvaro, såsom exempelvis lokalt företag, som uppfyller auDAs licensregler och ”The Priority Allocation Process” eller att du har ett varumärke registrerat i landet. I det fall ni inte själva uppfyller krav för registrering, erbjuder vi på Dotkeeper hjälp med detta via vår tjänst Local Presence.

Vill du registrera er .AU-domän eller har du funderingar kring .AU och ansökningsprocessen? Kontakta oss på hej@dotkeeper.com!