Namescon the #1 Domain Conference in the World!

Hej Marcus! Detta är 5e året du deltar under NamesCon, vilka insikter har du tagit med dig från tidigare år och vad hoppas du på att få ta med dig hem i år?

E-mail, videomöten och telefonsamtal i all ära men för att bygga ett både brett och djupt nätverk krävs det fysiska mötet som NamesCon erbjuder. Det är fantastiskt att få spendera nästan en hel vecka med så mycket branschexpertis och bygga relationer som gör skillnad för våra kunder under resten av året.

Ser fram emot att ta med mig senaste nytt hem tillsammans med relevanta trendspaningar och nya kontakter från andrahandsmarknaden. Hoppas kunna bjuda på ett och annat blogginlägg i vanlig ordning också.

 

Vad ser du mest fram emot under dagarna i Austin?

Kombinationen av intressanta och utvecklande kompetensspår samt det ständiga nätverkandet. Sen är det ju alltid kul med den årliga live-auktionen och den action den medför.

 

Vad kommer dagarna innehålla?

En typisk dag under NamesCon börjar med att kliva upp direkt när man vaknar och sätta sig vid datorn och gå igenom mailskörden hemifrån Sverige. Efter frukost blir det intressant Keynote följt av föreläsningar och diskussionsgrupper under dagen och eftermiddagen. Kvällen spenderas med mingel/nätverkande vid någon av de tillställningar som anordnas.

 

Finns det några potentiella trender eller insikter på domänmarknaden eller andrahandsmarknaden under 2020 som du kan dela med dig av?

Jag tror vi kommer fortsätta se att allt fler domäner köps upp av slutkunder, mestadels företag runt om i världen. Här har det svängt de senaste åren där det varit mycket handel mellan domäninvesterare, nu är det företag som köper domänerna och domänerna ”försvinner” från andrahandsmarknaden i större utsträckning. Jag tror även vi kommer se fler kapital-backade start-ups och mindre bolag spendera mer pengar på ”rätt” domännamn.

 

Nätverkandet är ju en stor del av vad NamesCon har att erbjuda, är det någon speciell i branschen du vill nätverka med – och varför?

Vi gör många transaktioner åt skandinaviska företag varje år med en handfull av de mer etablerade aktörerna på andrahandsmarknaden från USA och Europa. Självklart är det viktigt för oss att bibehålla och stärka dessa relationer för bästa möjliga affärer åt våra kunder. Men NamesCon innebär också många fantastiska möten med enskilda investerare och välkända profiler. Jag ser verkligen fram emot alla dessa möten.

 

Vad är dina förväntningar på året upplaga av Namescon?

Höga. Årets agenda ser riktigt intressant ut och schemat kring aktiviteter och nätverkande har också optimerats för att kunna få ut så mycket som möjligt av konferensen.

Det är såklart kul med ny stad efter fem år i Las Vegas så jag ser även fram emot Austin som stad.

 

Slutligen, vart kan vi följa dina äventyr i Austin?

Jag kommer som vanligt blogga från NamesCon och det kommer ni kunna ta del av via vår hemsida dotkeeper.com och LinkedIn.