De är mest registrerade av de nya toppdomänerna

De nya toppdomänerna är i full fart att etablera sig och är ett spännande alternativ och komplement till de traditionella ändelserna (som .com och .se).

Nedan är en rykande färsk topp 10 lista över vilka nya ändelser som är de mest registrerade per idag, den 28 mars 2018.

1. .loan– En toppdomän som tilltalar aktörer inom alla typer av lån. En intressant notering här, är att registraren och företaget Alibaba har hela 87% av alla .loan-registreringar.

2. .xyz – Kanske mest känd som toppdomän för Googles moderbolag Alphabet Inc med den fina adressen abc.xyz. Toppdomänen har vid tillfälle delats ut gratis och har därför blivit populärt bland privatpersoner.

3. .top – Även denna ändelse domineras av Alibaba som har ett starkt intresse för de nya toppdomänerna.

4. .club – En senior inom nya toppdomäner – .club var en av de första av ”de nya toppdomänerna” som lanserades och blev tillgänglig för registrering redan i maj 2014. Bland användarna märks företag, celebriteter, idrottsklubbar, innovativa entreprenörer och start-ups.

5. .vip – En av de ändelser som startat 2018 bäst med över 100.000 nya registreringar bara i år.

6. .online – Drivs av DotOnline Inc. GoDaddy har över 130000 registreringar på .online, vilket gör dem till det företaget med flest registreringar.

7. .win – En av få nya toppdomäner vars registreringar gått ner efter årskiftet. .win marknadsförs direkt mot spelbolag och drivs av Famous Four Media på Gibraltar – där många spelbolag har sina europakontor.

8. .wang – En generisk toppdomän som kan kan översättas till ”portal” eller ”webbsida” på kinesiska. Drivs av domänexperten James Seng via hans bolag Zodiac.

9. .shop – En generisk toppdomän vars syfte är att främja handel. .shop har blivit otroligt populär det senaste året och från januari 2017 då den hade cirka 100.000 registreringar är den idag uppe i över 540.000!

10. .men – Marknadsförs för organisationer, individer och företag med män som målgrupp. Populär bland herrmagasin och e-handlare.

Funderar du på vilka kreativa domännamn du kan skapa till ditt företag? Under påsken och långhelgen är det ett perfekt tillfälle att komma på kommunikativt starka domännamn med de nya ändelserna, här finns det fortfarande möjligheter att hitta bra, lediga domännamn.

Hör av dig till oss så hjälper vi er med förslag och registrering!

Glad påsk önskar vi på Dotkeeper!

Källa och en mer omfattande topplista hittar du på: ntldstats.com/tld