Dotkeeper hjälper Flygresor.se att säkra hanteringen av domännamnen, samt skydda varumärket genom bevakning.

Flygresor.se är idag den största prisjämförelsesajten för flygresor, i Sverige. Med expansiva planer är en proaktiv och strategisk domänpartner till god hjälp.

Flygresor.se hjälper kunder att hitta och jämföra priser på flygresor hos flygbolag och resebyråer. Visionen är att göra det enkelt för sina användare att hitta billiga resor. Webbplatsen utnämndes år 2015 till ”Bäst i Test” av Expressen när de jämförde flera olika jämförelsesidor för resor och flygbiljetter. Flygresor.se fick då betyget 5 av 5 möjliga. Grunden till framgången ligger till stor del i dess användarvänlighet och flexibilitet för användaren. Flygresor.se har unika filtreringsmöjligheter och erbjuder exempelvis valmöjlighet att välja bort flygbolag som finns med på Råd & Röns ”Svarta Lista”.

Hur hjälper Dotkeeper er på Flygresor.se?

Vi har ett löpande samarbete med Dotkeeper, som hjälper oss med att köpa in nya domäner, och framförallt förhandla med domänägare som har domäner som Flygresor.se är intresserad av att köpa. De genomför även omvärldsbevakning vilket hjälper oss att hitta rätt domäner att köpa. Dotkeeper hjälper också till med att hantera de befintliga domänerna. Detta genom att bevaka så de förnyas i tid, ompekning av DNS:er m.m.

Hur har ni upplevt samarbetet och resultatet med Dotkeepers hittills?

För Flygresor.se har samarbetet med Dotkeeper underlättat domänhanteringen. De sköter administrationen, vilket gör att vi kan koncentrera oss på det vi gör bäst. Framförallt uppskattar vi att Dotkeeper är proaktiva och därmed ligger ett steg före i tanke och handling. Något som vi tror är nyckeln för att lyckas online.

Vad skulle ni tipsa domänansvariga på andra företag om?

Jag tror det är viktigt att någon i en organisation äger ett problem. Denna personen behöver kunna lite om domäner, annars fungerar inte ägarskapet bra. Samtidigt är domänkunskap en nischad färdighet och det är osannolikt att man hittar personer i en organisation som kan tillräckligt mycket för att äga problemet. Sett ur det perspektivet är nog det bästa rådet att använda specialiserade företag som Dotkeeper, för att säkerställa ett tydligt ansvar över domänportföljen.