Hur du förhindrar att dina affärskritiska domännamn blir kapade!

Få saker kan vara så skadliga för ditt varumärke som att någon stjäl din domän och får makten att göra vad de vill med den. Tyvärr kan bedragare nuförtiden använda olika sofistikerade sociala ingenjörsknep för att flytta din kritiska domän och få full kontroll över den. Lyckligtvis finns det ett motgift.

Låt oss bekanta oss med Registry Lock.

Sedan pandemin har organisationer och företag blivit alltmer beroende av sin digitala närvaro. Samtidigt ser vi att nätfiskeaktiviteten och cyberhoten har ökat enormt under denna tid. Det är därför mer avgörande än någonsin att se till att man har rätt säkerhetsfunktioner på plats. Genom att implementera Registry lock kan organisationer säkerställa att deras affärskritiska domännamn inte kan manipuleras på registrar- och registrynivå.

Registry Lock är alltså en tjänst som hjälper dig att skydda dina viktiga affärskritiska domännamn från kapning. Detta vill du verkligen tillämpa.

Domännamnskapning är när någon får obehörig tillgång till registreringsdata och därigenom administrativ kontroll över ett domännamn, vilket gör det möjligt för dem att ändra flera delar av domännamnet, inklusive webbplatsen som domännamnet hänvisar till.

Registry lock tar bort automatiseringen av ett domännamn, med andra ord kan inga kritiska ändringar som namnserveruppdatering, WHOIS-uppdatering, överföring eller radering av ett domännamn ske utan att genomgå en treparts manuell verifiering.

Denna domänsäkerhetstjänst är rekommenderad av Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), U.S. Department of Homeland Security, National Cyber ​​Security Center (Storbritannien) och andra ledande säkerhetsorganisationer – inklusive Cisco® Talos, FireEye® och Akamai.

Ta kontakt med din dedikerade kundansvarig eller på hello@dotkeeper.com om du vill veta mer om Registry lock.