Sökresultaten i Google får en ny look

Redan förra året ändrade Sökmotorn Google utseendet på sina sökresultat, men då endast i de mobila sökresultaten. Som många av er kanske redan märkt har nu även utseendet i desktop förändras. Denna förändring ställer högre krav på att er verksamhet har registrerade domännamn som går i linje med er digitala marknadsföringsstrategi.

Varför undrar du då? Jo, med denna förändring innebär det att domännamnet får större fokus än tidigare. Det är det första du ser när sökresultatet presenteras, då tillsammans med er favicon/brand icon. Att ha ett domännamn som speglar din verksamhet är därför av stor vikt i den nya utformningen.

Här är ett exempel på hur det kan se ut, högst upp har du din brand icon och domännamnet, följt av en titel och en beskrivning:

 

Tidigare var layouten för sökresultatet utformat så att titeln var det som hade störst fokus och domännamnet placerades istället under titeln. Utseendet för betalda annonser ändras också, rutan runt texten annons ersätts med endast texten ”annons” – fetmarkerad.

För dig som företag innebär förändringen att du bör se över så att ditt domännamn och din favicon speglar din verksamhet och att den skapar en viss känsla av igenkänningsfaktor. Slå några snabba sökningar för att få fram ert företag i sökresultaten och analysera utseendet, är det som ni vill att det ska se ut eller bör ni se över hur ni vill presenteras i Googles resultat?

 

Vi hjälper gärna till att se över så att er domänstrategi är i linje med er digitala marknadsstrategi för att ni på bästa sätt ska nå ut till nya potentiella kunder via Google och andra sökmotorer. Kontakta oss på hej@dotkeeper.com