Dotkeeper vinner Venture Cup Syd

Igår vann Dotkeeper i konkurrens med Sveriges vassaste entreprenörer Venture Cup:s Regionfinal Syd, kategorin: Webb, Mjukvara och Media. Venture Cup är Sveriges största tävling för nystartade företagsidéer och bedöms av en jury i tre steg: affärsidé, pitch och affärsplan.

Regionfinalens gala hölls i Kulturmejeriets lokaler i Lund.

– Fantastiskt roligt och ett kvitto att vi är på rätt väg i vår vision gällande framtidens domänhantering, säger Hjalmar Antonsson, företagets VD och grundare. – Vår satsning kring internets nya toppdomäner är säkert en annan anledning till att vi vann, fortsätter Antonsson.

Venture Cup Syd omfattar Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län. Jurys motivering till Dotkeeper var: ”<em>Vinnaren i denna kategori har på kort tid lyckats slå sig in i en bransch med stor konkurrens, och har skapat sig en egen nisch med professionell framtoning, branschkoll och framåtanda.</em><em>”</em>

– Jag tror att juryn såg att vi inte bara hade en stark affärsplan i teorin utan att vi även kommit långt när det gäller att förverkliga den i praktiken, säger Sannah Westerlund, Marknadsansvarig och grundare.

Dotkeeper fick i samband med vinsten ta emot prispengar på 20 000:-

 

Ovan ser vi vinnarbilden:

Från vänster: Hjalmar Antonsson, Sannah Westerlund, Gabriel Jönsson, Marcus Glaad. (Ej med på bilden, Anders Paul Johansson).