Den kinesiska domäninvasionen fortsätter

Fortsatt tillväxt för nya toppdomäner

Tillväxten för nya toppdomäner fortsätter och vi närmar oss nu 18 miljoner registrerade domännamn under de nya toppdomänerna.

Det är fortfarande .xyz som toppar registreringarna, med nästan 3 miljoner registrerade namn, följt av .top med ca 2,3 miljoner registreringar.

Jag tänkte dock inte beröra så mycket kring vilken toppdomän som går ”bäst” just nu utan återkoppla kring ett blogginlägg jag skrev i samband med NamesCon i Januari där vi kunde konstatera att en instabil ekonomisk marknad i Kina lockade till sig investerare till domänbranschen

Stort investeringsintresse från Kina kring nya toppdomäner

Nu börjar vi även se effekterna av detta under de nya toppdomänerna. Inte bara för att det släppts regionalt riktade toppdomäner och toppdomäner på kinesiska, utan även i investerings- och spekulationssyfte.

I vårt tidigare blogginlägg kunde vi konstatera att över 20 %av alla 2-bokstavs domäner under .com nu har kinesiska innehavare och även sett till de nya toppdomänerna går man efter korta, attraktiva domännamn.

54 % av registreringarna under nya toppdomäner härrörs från Kina

Från att i början av lanseringen av de nya toppdomänerna varit en väldigt tydlig centrering kring USA är det nu Kinesiska registranter som äger överlägset flest domännamn under de nya ändelserna. Enligt ntldstats.com står Kina idag för nästan 54% av registreringarna medan USA utgör ca 11% och därefter Tyskland med ca 3% (Whois Proxy – okänd registrant utgör ca 13%).

Vi ser också en tydlig omsättning i dessa domäner vilket intresserar investerare. De nya toppdomänerna är generellt något dyrare än traditionella toppdomäner att registrera, ca 500 kr, men omsätts relativt snabbt med försäljningssiffror på, i genomsnitt, 10 000-15 000 kr.

Så är ni intresserade av ett redan taget domännamn så är det en fördel om ni kan kinesiska (eller anlitar partners som Dotkeeper 😉 ).

 


 

Har ni frågor kring de nya toppdomänerna eller vill komma åt redan registrerade namn? Maila oss på hej@dotkeeper.com – vi hjälper dig gärna!