”Alla barn ska överleva, ingen ska behöva dö i Cancer!”

Rubriken ovan är ett citat från vår interna omröstning, där alla i Dotkeeper teamet fick vara med och rösta fram vilken välgörenhetsorganisation vi skulle skänka pengar till denna jul. Vi kan väl alla komma överens om att citatet talar för sig själv.

För fjärde året i rad väljer Dotkeeper att skänka ett bidrag till ”Team Rynkeby God Morgon Lund”. Ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

I Sverige insjuknar varje år 300 barn och ungdomar i cancer, vilket gör att barncancer är en av de vanligaste dödsorsakerna hos barn och ungdomar i åldrarna 1-18 år. Det är en mycket allvarlig sjukdom, men med hjälp av dagens forskning kan ca 80 procent av de som drabbas faktiskt räddas. Forskningen måste dock utvecklas ytterligare så att fler barn kan räddas. Team Rynkeby stödjer svårt sjuka barn genom lokala insamlingar i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Ett initiativ som vi på Dotkeeper gemensamt kommit fram till att vi vill stödja ännu ett år!

För alla människor förknippar inte julen med glädje och att få vara med sin familj, vissa har inte längre någon att dela julglädjen med. Vi valde därför att skänka en julklapp i form av 15.000 kr till Team Rynkeby God Morgon Lund, ett bidrag som motsvarar lite mer än 1.000 kr per anställd. Dotkeeper önskar hela Team Rynkeby en God Jul och ett stort lycka till i nästa års race!

Team Rynkeby God Morgons 19:e tur till Paris arrangeras mellan den 4-11 Juli 2020.

Slutligen vill vi på Dotkeeper också önska alla kunder, samarbetspartners, och vänner en god jul och gott nytt år! Och hoppas att ni ser framemot det nya året lika mycket som vi!

Läs mer om projektet och hur du själv kan bidra här:

Team Rynkeby God Morgon

 

Källor;

https://www.team-rynkeby.se/

https://www.barncancerfonden.se/

 

Foto: Emma Laycock