Fem vanliga anledningar till varför företag outsourcar sin domännamnshantering

Dotkeepers erbjudande ”Krångelfri Domänhantering” grundar sig i intervjuer med företag, stora som små. Svaren skiljde sig åt i vissa avseenden mellan de större och lite mindre företagen men vissa punkter var ständigt återkommande, oavsett storlek på företag, och vi vill med dagens inlägg dela med oss av dessa samt våra erfarenheter kring varför just dessa är viktiga inom domänhantering.

1. Garanterad förnyelse av dina domäner.

Vad skulle det kosta er om er hemsida och mail plötsligt slutade fungera? Idag behöver man inte bedriva handel online för att ett obetalt domännamn skall innebära ett kostsamt och tidskrävande driftstopp i er verksamhet. Tänk er dessutom att domännamnet registreras av någon annan och förödelsen är total. Använd er av en partner som erbjuder garanterad förnyelse av era domännamn och se till att de tar ansvar hela vägen även om de själva inte är registrar för domännamnen.

2. Tillgång till branschexpertis.

En trygg relation som man vet att man kan lita på och enkelt komma i kontakt med när det dyker upp frågor och funderingar kring domännamnen skapar goda förutsättningar för en optimerad och välgrundad domännamnsportfölj. Att kunna omge sig med erfarna samarbetspartners som kan följa och förstå er utveckling är lika viktigt i vår bransch som någon annan.

3. Flexibel fakturering.

Vi vågar påstå att att ni inte registrerat samtliga era domännamn vid ett och samma tillfälle eller har ett specifikt datum varje år då ni tillåter er att registrera nya domännamn. Mer än ofta har en domännamnsportfölj lika många olika förnyelsedatum som antalet domäner. Att slippa en faktura för varje enskild förnyelse eller ännu värre, registrera kreditkortet online varje gång ett domännamn skall förnyas och istället få en samlingsfaktura en gång per kvartal underlättar den interna administrationen. Är fyra fakturor per år för mycket? Välj att samla domänerna under en årsfaktura istället.

4. Säker och anpassningsbar hantering av din domännamnsportfölj.

Vilka domännamn är defensiva registreringar som skall länkas samman med era mer affärskritiska sajter och vilka domännamn kräver det där lilla extra för att garantera driften? Säkerhetstillägget DNSSEC och stöd för IPv6 blir allt vanligare och krav för vissa. Hur kan tillägg som ”active failover” och ”lastbalansering” hjälpa er till en säkrare drift? Få råd och anpassning även för tjänster utöver den vanliga DNS-funktionaliteten.

5. Frigöra tid.

Samtliga ovan punkter innebär i slutändan att ni får mer tid över för saker ni kanske hellre fokuserar på. Att använda sig av en partner för domännamnshanteringen ska effektivisera er vardag och ge er en trygghet att era viktiga immateriella tillgångar är i säkra händer.

På Dotkeeper är vi övertygade om att en proffesionell och säker domännamnshantering inte måste innehålla komplexa beskrivningar och dyra lösningar utan att det faktiskt kan var krångelfritt för den som köper tjänsten, dessutom med kundvänliga villkor. Kontakta oss gärna för mer information om vad vi kan erbjuda dig och ditt företag!