Varför investerar många i domäner?

Nedan har du nio anledningar:

1. Internet är stort och växer hela tiden. Tittar du på domänmarknaden har den haft en stadig tillväxt som varit konstant över lång tid.

2. Ett premium domännamn är som en fastighet på en bra adress – det finns ett fåtal och utbudet är väldigt begränsat. Efterfrågan är hög och de har historiskt sätt behållt eller ökat i värde. Tänk bara på följande exempel: Du äger ett spelkasino online och väljer mellan pokernow.com eller poker.com. Vilket väljer du? Pokernow.com kommer kosta dig dyrt både att marknadsföra och paketera. Poker.com däremot kommer sitta i dina kunders huvud från dag ett. Den kommer dessutom ha typein-trafik och den kommer vara en tillgång som bibehåller sitt värde.

3. Bra domännamn går upp i värde över tid, likt hur fastighetsbranschen fungerar. En vän till mig köpte en sunkig lägenhet i Vasastan i Stockholm för 10 år sen. Jag tyckte då att han var knäpp som betalade 1 miljon för en lägenhet som knappt gick att bo i. Han var dessutom tvungen att renovera lägenheten för nästan lika mycket. Det han visste var att en bra adress nästan alltid ökar i värde över tid. 10år senare och lägenheten hade tripplat i värde. Bra domännamn fungerar likadant. Vi ser många domän-traders som får samma procentuella avkastning som de som investerar i fastigheter.

4. Fysiska fastigheter eller andra investeringar kräver oftast stora omkostnader. Fastigheter exempelvis kräver alltifrån renoveringar till städning och underhåll – det behöver du inte med domäner. Med domännamn behöver du bara betala din årsavgift – som är minimal i förhållande.

5. Du kan hyra ett bra domännamn och tjänar pengar på att hyra ut det i andra hand – till exempel genom licenser för E-post.

6. I många fall har bra domännamn riktig typein-trafik med människor som vill se vad som finns bakom adressen. Denna typen av domäner genererar pengar genom reklambanners.

7. Du kan sälja ett domännamn för annat än cash – nämligen aktier. Läs om uber.com här.

8. Många domäner är billiga till en början – är du tidigt ute finns det stor potential – investeringen är låg.

9. Möjligheterna är enorma – inom den kommande 10 års perioden kommer många branscher expandera stort på internet med nya registreringar av domäner som logisk följd. Internets innovation tar aldrig slut och detta är väldigt gynnsamt för domänerna!

 

Är du intresserad av att registrera en domän? Maila oss så hjälper vi dig – info@dotkeeper.com