Publika toppförsäljningar av domännamn under 2020

2020 har minst sagt varit ett prövande år.

För många företag innebär pandemin att den digitala omställningen har fått snabbas på. Affärsidéer har vässats, arbetssätt utvärderats. Vi har beställt mer mat online och tränat fler livesända Instagram-pass än någonsin.

På Dotkeeper har vi noterat rekord i antal förfrågningar om att sälja domännamn. Domänägare ser över sina tillgångar och funderar kring om det där braiga domännamnet gjort mer nyttan som pengar på banken. På samma sätt kan det för bolag med stark ekonomi vara läge att försöka göra en bra affär och kanske slå till på det där domännamnet man länge suktat efter.

Om vi lyfter blicken internationellt, har pandemin resulterat i att det för domänernas andrahandsmarknad (som det kallas när registrerade domäner byter ägare) varit en mixad kompott. Ökat intresse i kombination med generellt tightare plånbok.

Enligt NameCheap, som publicerat årets topp tio publika försäljningar halvåret 2020, skulle den bästa försäljningen hittills i år endast kvalat in som nummer 5 på förra årets lista vid mitten av året.

Topp 5 ser ut enligt följande:

  1. OA.com, €554,000
  2. 151.com, $415,000
  3. Palace.com, $306,000
  4. Kick.com, $276,077
  5. Results.com, $264,000

För hela listan, se https://www.namecheap.com/blog/top-domain-sales-first-half-2020/.

Vill du ha hjälp att värdera eller köpa ett domännamn? Kontakta en av våra domänexperter så berättar vi mer.