Möt vår nya VD

Vi är glada att kunna presentera Marcus Glaad som ny VD på Dotkeeper!

Med sin obotliga optimism och förmåga att få det bästa ur alla runtomkring sig är Marcus redo att leda Dotkeeper in i ett spännande nytt kapitel.

Men vem är egentligen Marcus, bortom den nya titeln? I detta blogginlägg har vi haft möjligheten att sätta oss ner med Marcus för en kort pratstund där vi fått lära känna honom ännu bättre. Marcus delar med sig av insikter om sina inspirationskällor, sin vision för Dotkeepers framtid och det bästa rådet han har fått under sin karriär.

Så Marcus, vad eller vem inspirerar dig mest?

Min mamma, som ensam uppfostrade tre barn och lärde mig viktiga grundläggande egenskaper och värderingar som jag bär med mig varje dag:

  • Att behandla människor rättvist och behandla dem så som du själv vill bli behandlad.
  • Att man kommer långt med logiskt tänkande och sunt förnuft.
  • Ingen är felfri, ibland händer misstag. Människor är sällan intresserade av att höra mer om felet som inträffade, det är viktigare att fokusera på att lösa problemet och se till att du tar ansvar och finns tillgänglig för dem som påverkas.

Det kanske låter grundläggande och inte så revolutionerande, men man kan komma förvånansvärt långt med dessa egenskaper.

Och, extra viktigt att nämna, Dotkeeper-teamet. Alla mina fantastiska kollegor som inte bara gör mitt arbete roligt, utan också tar fram det bästa i mig. Detta gäng gör mig genuint glad över att gå till jobbet varje dag.

Vad är din ambition eller vision för Dotkeeper framåt?

Min vision har inte förändrats från tiden som COO till att nu vara CEO. Fokus kvarstår på att vara den mest värdeskapande partnern inom digitala tillgångar, oavsett om det är för en etablerad global koncern eller en spännande startup. Vi strävar efter att vara experter inom våra områden och agera som superhjältar för att hjälpa kunder med deras behov. Ännu bättre är om vi kan omvandla våra kunder till superhjältar inom sina branscher genom vårt arbete och våra råd. Min ambition är inte att vara den största leverantören; istället siktar vi på att vara nära, personliga och strategiska rådgivare.

Vilket är det bästa råd du har fått under din karriär?

”Starta med slutmålet i åtanke”. Det är enkelt och det är bra eftersom du kan tillämpa det i ditt vardagliga arbete, både för den lilla engångsuppgiften och till större uppgifter som, när du bygger en femårig affärsplan. Vad är det exakta utfallet du strävar efter? När du har en tydlig förståelse för detta kan du börja kartlägga vägen för att nå dit.