Topp 5 innovationer under nya toppdomäner

Vad kan tänkas vara bättre än ett bra domännamn? Enligt mig; en välgjord produkt eller tjänst med ett bra domännamn.

Nu när internets toppdomäner utvidgar sig till ett betydligt större utbud av toppdomäner, finns en chans för innovatörer och entreprenörer att hitta nya möjligheter för sina varumärken.

Här på Dotkeeper följer vi noggrant utvecklingen av de nya toppdomänerna, men vi följer även hur dessa toppdomäner används och vad för produkter eller tjänster som dyker upp på de nya toppdomänerna.

Nedan har jag tagit fram de fem just nu mest spännande sajterna under nya toppdomäner, enligt mig.

Topp 5: www.Bike.nyc

Bike New York är en icke vinstdrivande organisation som förespråkar mer cyklande i New York, antingen via gratis cykellektioner eller genom deras stora cykelturer med över 30 000 cyklister. I samband med att New York släppte sin egna toppdomän, justerade Bike New York sitt varumärke att passa Bike.nyc.

Topp 4: www.Open.church

Digitaliseringen av samhället har inte minst påverkat religion, Open.church är ett initiativ till att digitalisera kyrkan med ett väldesignade antal produkter. Open.church har varit tidiga med relevanta domännamn, exempelvis med produkten develop.me.

Topp 3: www.Lily.camera

En av de mest populära produkterna som lanserats under en ny toppdomän. Lily Camera är en drönare med kamera som om du kopplar till en iPhone och på så vis kan drönaren följa efter dig. En välgjord produkt under ett enkelt domännamn.

Topp 2: www.Numa.paris

Numa är en av Frankrikes främsta företags acceleratorer och innovationscentrum. Med huvudkontor i Paris är valet av den nya toppdomänen högst lämplig.

Topp 1: www.Kopernik.ngo

Kopernik är en icke vinstgivande organisation som fokuserar på att bygga innovativa tekonologier designade för utvecklingsländer. Med samarbetspartners så som J.P Morgan, Exxon och Japan Airlines, har mer än 200 000 människor påverkats av teknologi signerat Kopernik. Användningen av toppdomänen .ngo (NGO = non governmental organization) hjälper till att skapa tydlighet i organisationens vision.

 


 

Det är ingen tvekan om att vi ser allt fler innovativa produkter lanseras under nya toppdomäner. Tack vare ett större urval av bra internetadresser kan det skapas tydlighet i produkt, kommunikation och identitet.

Har du någon favoritsajt under de nya toppdomänerna? Skriv till oss på twitter: @Dotkeeper.