Hur ser din ZON ut?

Med fler och fler tekniska möjligheter för våra domännamn är det viktigt att vi håller en hög hygienfaktor i zonfil och namnserver, så att sajt och email fungerar korrekt.

Men hur kan vi enkelt kontrollera att vi har satt upp en korrekt zonfil?

Vi vill tipsa om framförallt två verktyg som hjälper dig att kontrollera din DNS miljö, som varnar dig för problem och ger tips på förbättringar.

dnscheck.iis.se

Internetstiftelsen i Sverige har ett bra verktyg för att få en genomgående kontroll på domänens DNS miljö. Med alternativet att se en förenklad eller avancerat resultat har du möjlighet att som domännamnsägare tydligt se vad för actions du behöver ta i din DNS miljö.

Zone.vison

Vi har tipsat om det här verktyget förut men det är värt att upprepa. Våra vänner på DNSsimple har byggt ett smart verktyg för att enkelt kontrollera hygienfaktorn på DNS miljön. Zone vision går igenom 11 olika punkter för att få en bättre optimerad zonfil, allt från korrekt uppsättning av namnservers, IPv6 och mycket mer.

Bra verktyg 
kan verkligen göra skillnad i effektivitet och resultat. Och det är ju när domänen faktiskt används som domännamnet kan nå sin fulla potential.

Vi hoppas att dessa verktyg hjälpa dig på vägen till en mer optimerad DNS miljö.

Behöver du specialisthjälp finns alltid vi tillgängliga.