Google introducerar toppdomänen .how

Från och med den 28 januari kan du registrera namn under toppdomänen .how.

Vi på Dotkeeper har tidigare lyft fram .how som ett av de intressantaste nya toppdomänerna med tanke på volymen sökningar innehållandes ”how to” och mängden guider och manualer som finns på Internet.

Åsikterna om Googles engagemang inom nya toppdomänerna är många, och det har spekulerats i om Google kommer premiera egenägda toppdomäner i sin sökmotor. Vår egen VD Hjalmar Antonsson skrev om detta redan i slutet på mars förra året i en debattartikel i tidningen Resumé.

Google berättar om syftet med .how i sin ansökan till ICANN: ”The proposed gTLD will provide the marketplace with direct association to the term, ʺhow.ʺ The mission of this gTLD, .how, is to provide a dedicated domain space in which registrants can enact second-level domains that position content relating to ʺin what manner or wayʺ one executes a task, as in ʺhow to do ʹsomething.ʹʺ Med tanke på hur Google favoriserar inlägg från Google+ i sin sökmotor skall det nog inte hållas som helt orimligt att något incitament ges till betalande domänkuner.

Googles CIO Ben Fried har tidigare lyft fram fördelarna med de nya toppdomänerna i denna inspelning från Google I/O juni 2014: https://www.youtube.com/watch?v=YZbbfICteBs

Vi på Dotkeeper är experter på de nya toppdomänerna och hjälper gärna dig med att förhandsboka domäner kostnadsfritt. Hör av dig till oss om du vill tala med en expert om hur detta kan påverka din bransch.