Ett år av förändring

2017 har för mig personligen varit det mest spännande och samtidigt utmanande året jag hitintills upplevt i mitt liv. Dotkeeper har avancerat och flyttat fram positionerna som domänpartner – vilket varit lika stimulerande som krävande. Hela teamet har arbetat hårt och konsekvent.

Under våren öppnade vi upp vårt tredje kontor, i Göteborg, och vi finns nu på plats i Sveriges tre största städer. Vi har i år dessutom satt nytt personligt rekord i besök runt om i Sverige – Växjö, Borås och Umeå är några städer vi besökt under året. Jag har märkt att fler och fler är nyfikna för hur vi ser på domännamnen och hur vi kan säkra upp dem på effektivast sätt.

Inför året hade vi precis påbörjat samarbetet med Awapatent och 2017 har delvis präglats av samarbetet med dem. Vi arbetar numera tätt med Awapatent – vi delar lokaler i Stockholm och Göteborg. Dotkeeper och Awapatent erbjuder idag våra kunder ett komplett skydd och strategisk konsultation kopplat till dagens moderna digitala IP. Vi har under året fått flera gemensamma kunder vilket jag ser som ett kvitto på att samarbetet ligger rätt i tiden.

Rent tekniskt har 2017 varit ett väldigt innovativt år för Dotkeeper. SSL-Certifikaten har på allvar slagit sig in på marknaden, inte minst tack vare Googles allt hårdare klassificering kring SSL-siter i Chrome.

Vårt domänbevakningsverktyg har varit under utveckling under året och Dotkeeper kunna presentera en ännu vassare domäntjänst under nästa år. I år har vi implementerat Anycast DNS som standard till våra kunder – en blixtsnabb och robust teknik som är framtidssäkrad i många år framöver.

Nästa år får jag det stora nöjet att inledda tillsammans med hela vårt team i Prag, Tjeckien. En av Europas vackraste städer där skall vi skall ta nya tag tillsammans inför kommande kalenderår. Det ser jag fram emot.

Dotkeeper har även i år gett en julklapp till Team Rynkeby som samlar in pengar till barn med cancer. En sjukdom som tyvärr är närmare oss än vad vi velat.

Till alla ni som varit i kontakt med oss under året; kunder, samarbetspartners och leverantörer:

God jul och Gott Nytt År.

Vi ses nästa år!

Hjalmar Antonsson, VD
Malmö – 22 december 2017