Dotkeeper fyller 5 år – tiden går väldigt fort när man har roligt

Det kan vara en klyscha men ack så sant när det kommer till denna 5-åringen
– herregud vad tiden har gått fort.

Dotkeeper har växt från en idé till ett ledande företag. Utvecklingen har hela tiden funnits där, även om den inte alltid gått spikrakt uppåt. Dagligen har jag och teamet tampats med nya utmaningar vilket gjort att vi växt både individuellt och som organisation.

I samband med att vi fyller fem har jag försökt titta tillbaka på dessa år. Milstolpar och minnen som jag blir både stolt och rörd av när jag tänker tillbaka på dem.

First things first. 2013 startade jag Dotkeeper tillsammans med Sannah. Jag minns hur vi diskuterade branschen under längre samtal och vi insåg att det fanns hål att fylla.

Vår vision var att göra domänhantering enklare för företag. Jag började med att intervjua inköpare runt om i Sverige för att höra om vad de tyckte om hur situationen såg ut idag.

Till en början satt jag ensam på Minc, ett kontorshotell för start-ups i centrala Malmö.

Jag gick all in, med en väldigt boot-strappad plånbok. Det visade sig inte minst när jag trots timmar i telefon varje dag var för snål för att köpa in ett headset. Sannah anslöt till min stora glädje på kvällar och helger. Jag var inte längre ensam, vilket skapade både andrum och momentum. När 2014 gick mot sitt slut kom nästa person in i Dotkeeper. Marcus, som enligt mig är en av Sveriges främsta inom domännamn, anslöt som partner.

Vi var tre personer nu och saker och ting började röra sig i rätt riktning.

2014 deltog vi och vann Venture Cup i kategorien Webb, Mjukvara och Media. Och vi vann! Dotkeeper vann! Extra roligt då juryn granskade vår affärsidé, pitch och affärsplan. Den höll måttet och var solid.

2015. Nytt år, nya lokaler, nytt pris och nya personer. Gissa vilket företag som vann Connect’s pris som bästa sprängbrädeföretag 2015? Dotkeeper. Sannah började jobba på heltid för oss och Gabriel anslöt. Vi växte ur Minc och flyttade till större lokaler i World Trade Center. Senare under året öppnade vi vårt första kontor i Stockholm och Anna anslöt. Vi var 5 personer, vilket på den tiden kändes som många.

Under 2016 inleddes samarbete med AWA, som då hette Awapatent, efter en upphandling. Vi växte till 7 personer och öppnade kontor i Göteborg – mitt i stan vid Brunnsparken. Dotkeeper var med i Internet i fokus och tillsammans med kunden Bra Flyg blev vi utfrågade om hur vi arbetade på mässans stora scen inför 400 personer. Ett genombrott för vårt varumärke. Peter och Anders anslöt till vårt team.

2017 gav fortsatt tillväxt och en ordentlig ökning i inkommande förfrågningar av våra tjänster! Visionen utvecklades till att Dotkeeper skall vara den mest värdeskapande partnern inom digitala tillgångar.

I år, 2018, fyller vi 5 år. Året har varit det mest utvecklande och händelserika fram tills idag. Vi har flyttat in i egna nya lokaler på Regementsgatan. För första gången känns det som vi har ett huvudkontor värt namnet. Vi är nu också en del av AWA och vi siktar på att dubbla omsättningen, igen, och öppna kontor i Köpenhamn. Att Elin, Daniel, Clara, Torge och Andrea anslutit har gjort att vi nu är totalt 12 personer som arbetar helhjärtat med Dotkeeper.

Så vad har jag lärt mig under resans gång? Massor. Här kommer ett axplock.

  • Du får vad du mäter, mät det du vill uppnå. Fokusera på kunden, leverera kvalitet och gör det du åtar dig riktigt bra – då kommer tillväxt.
  • Ha ingen plan B, bara en plan A. Kultur är allt. Det är viktigt att fira framgångar och skapa en vinnarkänsla, en positiv kultur.
  • IPU-analyser på teammedlemmar skapar ökad förståelse för vilka vi är och hur vi kan hantera varandra med respekt.
  • Nätverka så mycket du kan, luncha med inspirerande personer. Här har Young Entrepreneurs of Sweden varit ett grymt forum för mig.
  • Jag försöker aldrig vara den smartaste personen i rummet, på detta sättet får jag nya perspektiv och insikter oftare än vid motsatta omständigheter.
  • Dotkeeper har fokuserat på kunder och inte som alltför många, investerare.

Jag vill tacka alla som trott och tror på oss – då som nu.

Tack till kunder, partners och framförallt det fantastiska Dotkeeper-teamet – utan er hade vi inte kommit så långt som vi gjort idag. Vi hade inte heller haft lika roligt om vi inte gjort detta tillsammans.

Nu riktar vi blicken mot kommande fem år.

Framtiden är ljus och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mitt fantastiska team!

All the best,

Hjalmar