Möt Gabriel Jönsson, ny Produktansvarig på Dotkeeper

Han kommer från Skanör och kan trolla med kod, design och DNS-filer. Trots sin unga ålder har Gabriel redan stor rutin och ett tydligt kundfokus som inte går att ta miste på. Vi på Dotkeeper är glada och stolta över att kunna välkomna Gabriel Jönsson till teamet och som Produktansvarig hos Dotkeeper.

Välkommen Gabriel! Berätta lite om dig själv!

Jag bor (efter en snabb sväng i Silicon Valley) numera i Lund. Jag har pluggat på Hyper Island där jag läste ”Learning Designer” och därefter har jag drivit två företag; KickAdss, som utvecklade annonseringsplattformer, och Foundationslabs, som inriktade sig på teamutveckling. Jag älskar design, konst och att läsa. Kreativitet är min främsta drivkraft och jag inspireras av välbyggda produkter och affärsmodeller.

 

Varför väljer du att börja på Dotkeeper?

Ur ett produktperspektiv finns det mycket att göra i denna bransch för att skapa en tjänst som kunder verkligen älskar. Min uppfattning är att Dotkeeper har förstått detta och kommit längst i denna process. Dotkeeper har tagit rätt beslut hittills för att kunna bli den främsta leverantören och jag ser att bolaget kommer att fortsätta gå i denna riktning. Det är därför jag vill vara här och kunna bidra med det jag är bra på. Jag ser också att Dotkeeper värdesätter sitt team och sina kunder utöver det vanliga, vilket också känns motiverande för mig.

 

Vad ser du mest fram emot på Dotkeeper?

Jag ser fram emot många saker! Jag vill vara med och skapa ett värde för Dotkeepers kunder i en bransch som just nu är i förändring. Branschen är i den mest spännande utvecklingen någonsin i och med de nya toppdomänerna. Vi kommer att arbeta nära våra kunder med att hjälpa dem strategiskt. Företagen i Sverige får upp ögonen allt mer och tar sina domännamn mer seriöst.

 

Vad kommer du att tillföra till Dotkeeper?

Jag vill skapa en kundupplevelse som ger en WOW-känsla. För mig innebär detta en genomtänkt kundupplevelse från start till slut samt att vi levererar en tjänst som sätter kundens behov i fokus och levererar mervärde *utöver* det förväntade. Uber är ett bra exempel på just detta; att leverera en genomtänkt kundupplevelse som många upplever är mer än bara en vanlig taxiresa. Tillsammans med teamet ser jag att vi har bra förutsättning att lyckas.

 

Gör en trendspaning inom domännamn!

Jag tror på två saker till att börja med:

1) Domännamnen kommer att öka i mängd och får allt högre värde. Vi ser att allt fler företag bygger varumärket kring domännamnet (tänk t.ex. allabolag.se eller flygresor.se), samtidigt som det görs beaktansvärda investeringar i form av domänköp på andrahandsmarknaden.

2) De nya toppdomänerna. Min gissning är att själva ändelsen kommer att få ännu större betydelse framöver. Detta beror dels på kategoriseringen som kommer kunna göras med nya toppdomäner såsom .news, .hotels eller .flights. Detta gör det enklare för företag att kommunicera vad dem faktiskt gör. Jag tror också att ändelsen ökar i vikt eftersom det nu även ges möjligheter för bolag att bilda domännamn med det egna namnet som suffix. Tänk www.gabriel.youtube eller www.houseofcards.netflix. Detta ger betydligt högre säkerhet för tjänsternas användare och säkert något vi kommer se mer utav i framtiden.

 

Vad har du för hemlig talang?

Jag kan läsa väldigt snabbt! Det är något jag tränat upp sedan barnsben.

 

Vilken är den bästa boken du läst?

Catcher in the Rye av J.D Salinger.

 

Vad är det roligaste du vet?

Att lära mig nya saker! Låter kanske lite klyshigt, men det är sant. Nya idéer, kreativa affärsmodeller och skapandet i stort är alltid roligt att läsa om. Jag följer även den nu så heta start-up-världen med ena ögat.

 

Hjalmar Antonsson, VD och grundare av Dotkeeper:

”- Gabriel är en ung talang som vi är oerhört glada över att nu ha med i vårt lag. Vi ser redan hur Gabriel tillför oerhört mycket till bolaget. Jag tror verkligen att hans perspektiv kommer att utveckla domän-branschen till något mer positivt, och hans arbetssätt passar väl in i Dotkeepers – där kundens upplevelse står i fokus.”

 

Varmt välkommen Gabriel!