AWA förvärvar domännamnsbolaget Dotkeeper

Pressmeddelande 26 juni 2018.

Sveriges största IP-byrå AWA (tidigare Awapatent) förvärvar domännamnsbolaget Dotkeeper för att ha ett kombinerat erbjudande inom det växande området varumärken, domännamn och digital IP.

De två företagen har varit partners sedan 2016 och deras gemensamma erbjudande inom varumärken och domännamn har tagits emot väl av marknaden. Båda företagen har tydligt fokus på kundernas affärer och strategi. Förvärvet görs i två steg; nu och om 3–5 år. Dotkeeper kommer att kvarstå som eget bolag och varumärke.

– Jag är verkligen glad över att vi genom detta förvärv kan fördjupa samarbetet med Dotkeeper. De är ett utmärkt tillskott till vårt erbjudande men även som kollegor. Tillsammans kommer vi att utveckla våra digitala tjänster och vår nya digitala kundplattform. Detta stärker vårt kunderbjudande på många sätt, säger Magnus Hallin, vd för AWA.

– Vi är väldigt stolta över denna affär. AWA är ett anrikt och mycket kompetent företag. Dotkeeper startades för att vi ville erbjuda marknadens bästa domäntjänst, och genom ett utökat samarbete med AWA kan vi ta detta ett steg längre och leverera ännu mera värde på ett bredare sätt. Vi kompletterar varandra perfekt, säger Hjalmar Antonsson, vd på Dotkeeper.

I samband med förvärvet blir Magnus Hallin styrelseordförande i Dotkeeper. I övrigt kvarstår Dotkeepers ledning och team som tidigare.

Besök gärna vår gemensamma sajt, https://domainandtrademark.expert.

 

Välkommen att kontakta oss för ytterligare information

 

Om AWA

AWA är ett ledande företag inom immaterialrätt med verksamhet i främst Europa och Asien. Våra kunder är innovationsintensiva företag – från startups till ägarna av världens mest kända varumärken och patentportföljer. Vi hjälper dem att skapa affärer av sina idéer och innovationer.

Våra 180 patentkonsulter, jurister och andra immaterialrättsexperter har djup kompetens inom såväl immaterialrättsstrategi och juridiska tjänster som patent, varumärke, design och upphovsrätt.

AWA grundades 1897 och har i dag 300 medarbetare på 15 kontor i Sverige, Danmark, Kina och Hongkong samt representationskontor i Tyskland och USA. Vår omsättning 2017 var 659,5 miljoner kronor.

www.awa.com

 

Om Dotkeeper

Dotkeeper startades 2013 och är ett domänföretag som skyddar, förvaltar och utvecklar digitala tillgångar. Bland våra kunder återfinns välkända varumärken, globala koncerner och spännande uppstartsföretag, som värdesätter sin digitala närvaro.

2014 vann Dotkeeper Venture Cup Syd i kategorin Webb, Media och Mjukvara, och 2015 tilldelades vi Connect Syds pris för bästa Språngbrädeföretag.

Dotkeeper har för närvarande 11 medarbetare och kontor i Malmö, Stockholm och Göteborg. Vår omsättning 2017 var 9,1 miljoner kronor.

https://dotkeeper.com