Är du förberedd för 2024? Fyra avgörande aspekter för ditt marknads- och IT-team att överväga

I den digitala eran, där närvaro online är synonymt med affärsframgång, måste mellanstora till stora företag vara rustade med strategiska insikter och robusta lösningar för att skydda sina digitala tillgångar. Som ansvariga för dessa delar av ditt företag är det avgörande att ligga steget före, och hantera viktiga överväganden för domännamn, varumärkessäkerhet och digitala tillgångar. I det här blogginlägget utforskar vi fyra avgörande aspekter att ha i åtanke för 2024.

  1. Följa Googles och Yahoos nya krav för e-postsändare: Ett steg mot en städad inkorg

Från och med den 1 februari 2024 kommer Google att skärpa sina krav för e-postsändare, ett drag som syftar till att skapa ett renare och säkrare e-postekosystem. Bulk e-postsändare, definierade som de som skickar mer än 5 000 e-postmeddelanden om dagen till Google- eller Yahoo-inkorgar, måste implementera DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) tillsammans med SPF- eller DKIM-autentisering. Dessutom är efterlevnad av RFC5322-format, TLS-anslutningar och andra specificerade riktlinjer avgörande.

Marknadsförings- och IT-chefer behöver vara vaksamma och säkerställa efterlevnad för att upprätthålla e-postleverans och skydda mot cyberhot.

Här är alla kraven:

Följande förändringar gäller ALLA avsändare, i tekniska termer:

• SPF- eller DKIM-autentisering;

• Alla domäner och IP-adresser som skickar e-post måste ha giltiga framåt- och bakåt-DNS-poster (PTR-poster);

• Rapporterade spamfrekvenser i Google Postmaster Tools måste ligga under 0,3%;

• Följa RFC5322 (e-post i korrekt format);

• Det rekommenderas starkt att lägga till ARC-headrar om du vidarebefordrar mycket eller använder många e-postlistor;

• List-ID: headrar måste läggas till i e-postmeddelanden som skickas på uppdrag av en e-postlista.

De följande ytterligare reglerna gäller specifikt för bulk e-postsändare:

• Du måste ha en giltig DMARC-post, med åtminstone en ingen policy;

• SPF- och DKIM-autentisering;

• Upprätthållande av domänerna på minst ett av protokollen (SPF eller DKIM) för ett DMARC-godkännande;

• Obligatoriskt alternativ för enklicksavregistrering i alla e-postmeddelanden som kräver avregistrering.

Läs mer om förändringen här: https://dmarcadvisor.com/new-requirements-google-and-yahoo/

  1. Automatiserad certifikathantering som svar på Googles övergång till 90-dagars certifikatslivslängder: Förstärker digital säkerhet

Googles föreslagna övergång till 90-dagars certifikat markerar en viktig punkt i digital säkerhet. För att anpassa sig måste organisationer överge resurskrävande manuell certifikathantering som är benägen för fel. Automatisering, underlättad av ACME-protokollet, säkerställer en smidig förnyelse av digitala certifikat, vilket förbättrar säkerhet, operativ effektivitet och skalbarhet. När Google driver på för kortare certifikatslivslängder blir automatisering oumbärlig för att mildra risker, förhindra driftstopp och anpassa sig till utvecklande säkerhetsstandarder.

Vill du veta mer, delta i vårt webinarie om ämnet med två framstående branschexperter, Tim Callan och Nick France, från Sectigo.

Registrera dig här: https://app.univid.io/session/656da5f5c1f64862b7b3527b/

  1. Stärka ditt DNS: Säkerställ 100% drifttid och extra hög säkerhet

Domännamnssystemet (DNS) är ryggraden i onlineanslutningar, ofta förbisedd men avgörande för en sömlös onlineupplevelse. På Dotkeeper säkerställer vi din digitala närvaro genom nära samarbete med NS1, en del av IBM, och ledande inom DNS-tjänster. Vår DNS-lösning garanterar 100% drifttid och erbjuder både Managed DNS och Traffic Steering-tjänster. Med fokus på auktoritativt DNS kan företag optimera anslutningar, förbättra webbplatsens hastighet och hantera kostnader effektivt. Från Managed DNS till avancerade funktioner som Dedicated DNS och DNS-insikter för dataanalys, erbjuder Dotkeeper en omfattande DNS-lösning för företag som söker en pålitlig, högpresterande online-närvaro.

  1. Skapa en gemensam strategi för domäner och varumärken: enade ansträngningar för robust varumärkesskydd

I en tid där digitala intrång utgör ett betydande hot mot varumärkets integritet, måste mellanstora till stora företag formulera en tydlig och gemensam strategi för domäner och varumärken. Marknadsförings-, juridiska och IT-ansvariga måste samarbeta för att skydda varumärket från utspädning, samordna ansträngningar för att förbättra säkerheten, förenkla processer och säkerställa oavbruten drifttid på domännamn. Eftersom Dotkeeper är en del av AWA-gruppen erbjuder vi skräddarsydda tjänster för att överbrygga gapet och tillhandahålla en enhetlig strategi för varumärkesskydd och digital tillgångshantering.

När vi kliver in i 2024 presenterar det digitala landskapet både utmaningar och möjligheter. Genom att ta itu med Googles nya krav för e-postavsändare, omfamna automatiserad certifikathantering, stärka DNS-infrastrukturen och utforma en gemensam strategi för domäner och varumärken, kan företag stärka sin online-närvaro. Dotkeeper står redo att vara din strategiska partner och navigera dig genom den digitala världens komplexitet. Vi hjälper dig att skydda ditt varumärke och samtidigt främja tillväxt.