• Meny
  • Välj språk

Online Brand Protection

Få hjälp att skydda ditt varumärke mot digitala bedrägerier

Idag är det ett stort problem att oseriösa aktörer på nätet utger sig för att vara någon de inte är. För att hjälpa dig att skydda ditt varumärke mot den ökande digitala brottsligheten, och motverka att någon utomstående använder ditt varumärke utan ditt medgivande, erbjuder vi tjänsten Online Brand Protection.

Med Online Brand Protection övervakar vi potentiella hot och risker på nätet riktade mot ditt varumärke. Vi motverkar att andra aktörer använder ditt varumärke för att försöka driva trafik till sina webbplatser eller sälja kopierade produkter.

Genom ett samarbete med Yellow Brand Protection bevakar vi var och hur ditt varumärke nyttjas på nätet och informerar dig. Skulle du hamna i en sits där du behöver agera juridiskt hjälper vi dig. Dotkeeper och AWA har gedigen erfarenhet av upphovsrättsliga tvister i den digitala världen.

Exempel – så fungerar Online Brand Protection i praktiken:

Låt säga att vi skyddar ditt varumärke “Varumärke1” genom Online Brand Protection. Någon utomstående utanför Sverige ser potential i ”Varumärke1”:s hemsida och varumärke och väljer att börja sälja egentillverkade kopior. Kopiorna säljs genom en egen webbshop men också genom olika annonser på alibaba.com. 

Vårt Online Brand Protection-verktyg identifierar detta och sammanställer alla webbplatser som säljer ”Varumärke1:s” kopior. Sajterna rangordnas efter vilka som orsakar störst skada för dig.

Verktyget föreslår sedan ett antal åtgärder som vi på Dotkeeper kan hjälpa dig med för att den otillåtna försäljningen ska upphöra.

Dags att börja skydda ditt varumärke med Online Brand Protection? Kontakta oss idag!

Med Online Brand Protection får du följande:

Scan av internet

Vi scannar av internet efter fejkade hemsidor som utger sig för att vara eller ha ett samarbete med ditt varumärke, samt texter och bilder som använder det.

Scan av annonser

Vi söker av handelsplatser, webbutiker och försäljningssajter som Tradera, Blocket och Alibaba efter annonser där försäljaren säljer era produkter – äkta eller kopior.

Scan av App Store och Google Play

Vi scannar av App Store samt Google Play efter fejkade appar som använder sig av ditt varumärke.

Scan av Sociala medier

Vi scannar av sociala medier för att upptäcka om någon annan aktör nämner eller använder sig av ditt varumärke.

Månadsrapport

Varje månad får du en rapport med uppdaterad data och status för hur ditt varumärke används online.

Rådgivning

Vi erbjuder rådgivning kring eventuella intrång, vilka du bör agera på eller ytterligare bevaka. Du får även rekommendationer om åtgärder framåt.

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal