Svenska English Dansk
  • Meny
  • Välj språk

Online Brand Protection

Dotkeeper hjälper dig att skydda ditt varumärke i den digitala världen.

I takt med att internet växer, ökar också den digitala brottsligheten. Med vår tjänst Online Brand Protection övervakar vi potentiella hot och risker på internet riktade mot ditt varumärke, detta för att motverka att utomstående drar nytta av ditt varumärke utan ditt medgivande. Idag är det tyvärr ett stort problem med oseriösa aktörer som utger sig för att vara någon de inte är. Ett vanligt exempel är försäljning av kopierade produkter, ett annat är hur man genom att använda sig av ett varumärke försöker få trafik till sin sida.

Med Online Brand Protection kan du snabbare agera när någon inkräktar på ditt varumärke på nätet. Vi samarbetar med Yellow Brand Protection, och med den senaste tekniken och mjukvaran söker vi av internet och informerar dig så du har förbättrad koll på vart, och i vilken mängd, ditt varumärke nyttjas.
Om du behöver agera juridiskt har vi genom AWA gedigen erfarenhet av tvistiga situationer.

 

Ett exempel på hur Online Brand Protection fungerar i verkligheten:

Vi väljer att skydda varumärket ”Varumärke1” genom Brand Protection. Någon utomstående utanför Sverige ser potential i ”Varumärke1:s” hemsida och varumärke och väljer att börja sälja egentillverkade kopior. Dessa kopior säljs dels genom en egen webbshop men också genom olika annonser på alibaba.com. Vårt Online Brand Protection-verktyg identifierar detta och sammanställer olika webbplatser som säljer ”Varumärke1:s” kopior. De olika försäljningskanalerna rangordnas sedan så du som kund vet vilken som orsakar mest skada. Systemet föreslår sedan ett antal åtgärder som vi på Dotkeeper kan hjälpa till med för att denna otillåtna försäljning skall upphöra.

Vill du veta mer om vår tjänst Online Brand Protection, tveka inte på att kontakta oss!

Med Online Brand Protection får du följande:

Scan av internet

Vi scannar av internet efter texter och bilder, som använder sig av ditt varumärke. Men också efter fejkade hemsidor som utger sig för att vara eller ha ett samarbete tillsammans med ert varumärke.

Scan av annonser

Vi letar efter annonser på handelsplatser, webbutiker och försäljningssajter (såsom Tradera, Blocket och Alibaba) där försäljaren säljer era produkter – äkta eller kopior.

Scan av App Store och Google Play

Vi scannar av App Store samt Google Play efter fejkade appar som använder sig av ert varumärke.

Scan av Sociala medier

Vi scannar av sociala medier för att se om någon nämner ert varumärke där.

Månadsvis rapportering

Systemet sammanställer varje månad en rapport med uppdaterad data och status för hur ditt varumärke används online.

Rådgivning

Vi erbjuder rådgivning där vi prioriterar eventuella intrång, vi ger rekommendationer på vilka eventuella intrång du bör agera på eller ytterligare bevaka vidare. I rådgivningen ingår det också rekommendationer för åtgärder framåt.

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal