Svenska English Dansk
  • Meny
  • Välj språk

Design

Formgivning och design av varor och produkter ökar ständigt i betydelse. På marknader där det är svårt att skaffa sig ett tekniskt försprång är det särskilt viktigt med en egen profil eller framtoning. Form och design är många gånger ett avgörande konkurrensmedel, och därför är det viktigt att skaffa sig ett designskydd (även kallat mönsterskydd).

Ett designskydd ger dig ensamrätt till den registrerade designen. Dock är det endast produktens utseende som skyddas – inte funktionen.

Registreringen skyddar din produkt från otillåten kommersiell användning, vilket gör det lättare att motarbeta kopiering och behålla konkurrensfördelar. Designskyddet synliggör och ökar värdet i ditt bolag, vilket är avgörande för vid investeringsdiskussioner, försäljningar, fusioner och liknande.

Genom att vara en del av AWA Group kan vi hjälpa dig att skydda din design och på så sätt stärka din konkurrenskraft. Hos oss finns all teknisk, juridisk och kommersiell IP-rådgivning som du behöver, kontakta oss idag!

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal