• Meny
  • Välj språk

Vill du veta om någon utnyttjar ditt varumärke online?

ERBJUDANDE: Just nu erbjuder vi 20% rabatt på vår domänbevakning för ett helt år!

Är ert varumärke viktigt?

Självklart.

Domännamn används ofta som verktyg vid digitala bedrägerier och varumärkesintrång, vilket kan drabba bolag i alla storlekar och branscher – och i värsta fall förorsaka stor ekonomisk skada.

Vill du ha koll på om någon annan registrerar domännamn med era varumärken eller viktiga namn? Då är Domänbevakning det mest kostnadseffektiva alternativet. Prova vår tjänst domänbevakning till 20% rabatt år 1 för att se effekterna av att bevaka era varumärken digitalt.

Med tjänsten Domänbevakning får ni information om var och när det sker domänregistreringar som innehåller era bevakade namn eller ord. På så sätt kan ni med vår hjälp agera snabbt, förhoppningsvis innan någon skada uppstår.

Ja, tack! Jag vill ta del av domänbevakningserbjudandet.

Fyll i formuläret nedan för att ta del av erbjudandet, så återkopplar vi till dig så fort vi kan!


4 anledningar till varför ditt varumärke behöver domänbevakning

  • Domännamn registreras först-till-kvarn, dvs det sker ingen förprövning likt det gör för varumärken.
  • Digitala intrång och bedrägerier ökar. Enligt WIPO rapporterades antalet domäntvister ha ökat med 12% under 2018, det är rekordhöga nivåer.
  • Det går snabbt i den digitala världen. Genom att bevaka ert varumärke i domänregistreringar, kan ni snabbare agera om situationen kräver. Förhoppningsvis innan någon skada är skedd.
  • Domännamn används som verktyg för diverse digitala intrång och bedrägerier, där syftet ofta är finansiellt. Exempelvis epostbedrägerier, trafiksnyltning, försäljning av piratkopior, spridning av så kallade fake-news eller propaganda. Du vill därför veta om någon annan registrerar domäner med ert namn.

Vad innebär Domänbevakning?

Domännamnsbevakningen kan omfatta identiska namn, felstavningar och fonetiska varianter, och förser dig med information om var (och när) dina bevakade lydelser registreras som domännamn. Vanligast är att bevaka sitt eget varumärke, men verktyget kan också användas för konkurrensbevakning.

Genom att använda domännamnsbevakning på en lydelse får man en mycket heltäckande bild över hur lydelsen används i domännamnsregistreringar. Man får också reda på om någon utomstående registrerar ett domännamn som kan stå i konflikt med ens egen rättighet. En lydelse kan till exempel vara ett företagsnamn, produktnamn eller ett varumärke.

Vår bevakningstjänst håller mycket hög kvalitet och har väldigt god träffsäkerhet i sökningarna. Verktyget söker efter lydelser bland nästan 1600 domännamnsändelser (främst toppdomäner så som .se, .nu och .com) samt bland över 330 miljoner registrerade domännamn.

Här är ett exempel på hur domännamnsbevakning fungerar i praktiken:

Vi väljer att bevaka namnet Dotkeeper. En tredje part väljer under året att registrera de tre domännamnen ”dotkeeper.cn”(Kina), dotkeeperr.se och ”ilovedotkeeper.com”.

Samtliga registreringar kommer domännamnsbevakningen direkt att upptäcka och informera om.

Vad händer vid identifierade intrång?

Vi analyserar situationen och ger dig rekommendation på lämpligt nästa steg.

I samband med att intrång på varumärken upptäcks kan vi hjälpa till att agera. Exempel på vad som då kan bli aktuellt är; varningsbrev, övervakning av inkräktande domännamn (med syfte att se förändring av hotbild), utvärdering av juridisk situation, tvistlösning, nedstängande av webbplatser samt övertagande av domännamn.

Vi på Dotkeeper erbjuder anpassningsbara tjänster för Domänbevakning och hjälper er gärna att ta fram det upplägg som matchar era behov bäst.

Domännamnsbevakning är den vanligaste av våra bevakningstjänster. Om intresse och behov finns, kan vi även erbjuda kompletterande bevakningar inom flera områden, såsom t.ex. användning av logotyp/bilder, användning av varumärke i sociala medier eller på auktionssidor, samt i textinnehåll på webbplatser.

Just nu erbjuder Dotkeeper alla sina kunder att prova på vår tjänst Domänbevakning med 20% rabatt för första året. Erbjudandet gäller under december och avser ett varumärke eller lydelse.

 

Välkommen till domänleverantören med stort kundhjärta!
Dotkeeper – Part of AWA.

Prata med en av våra experter

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Tveka inte, hör av dig genom att fylla i formuläret så ringer en av våra experter upp dig för en förutsättningslös pratstund.

Boka ett samtal